Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Licitatie pentru telecentre in mediul rural

Licitatie pentru telecentre in mediul rural

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), Dan Cristian Georgescu, a anuntat astazi lansarea licitatiei publice pentru desemnarea firmelor care vor instala telecentre in 70 de localitati din mediul rural.Astfel, pana la inceputul lunii martie 2006, autoritatea asteapta oferte din partea operatorilor interesati. A"Dupa expirarea termenului de primire a documentatiilor, ANRC va anunta castigatorii licitatiei in cel mult doua saptamani", a adaugat Georgescu.

Cele 70 de localitati sunt situate in 29 de judete ale tarii.

La licitatie poate participa orice furnizor de retele publice de comunicatii electronice si de servicii de telefonie destinate publicului.

Telecentrul presupune instalarea de echipamente de acces la servicii de telefonie (locala, nationala, internationala si apel de urgenta 112), fax si internet.

Dupa derularea licitatiei, firmele castigatoare vor avea la dispozitie cel mult patru luni de la punerea la dispozitie a spatiului pentru amenajarea telecentrului. Durata minima obligatorie de functionare a unui telecentru este de trei ani.

Criteriile pe baza carora au fost selectate localitatile au avut in vedere numarul de locuitori, stabilindu-se ca amplasarea este posibila doar intr-o singura localitate dintr-o comuna si nu in mai mult de patru localitati dintr-un judet si distributie geografica echilibrata. La inceputul lunii decembrie, ANRC a desemnat companiile Mobifon, RomTelecom, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Orange si Euroweb Romania drept furnizori de serviciu universal care au obligatia de instala telecentre in 33 de localitati.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 820 ori