Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia va vinde 5% din OTE catre Deutsche Telekom

Grecia va vinde 5% din OTE catre Deutsche Telekom

Grecia isi va exercita dreptul de a vinde o paticipatie de 5% din OTE Telecom catre Deutsche Telekom, pentru 674 milioane euro, a anuntat ministrul grec de finante, citat de AFP, preluat de NewsIn.

"Ministrul de finante l-a anuntat pe directorul executiv Deutsche Telekom, Rene Obermann, ca guvernul grec are intentia de a activa o clauza a contractului ce presupune vanzarea unui pachet de 5% din OTE catre Deutsche Telekom", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Participatia de 5% va fi vanduta la pretul convenit anterior, de 27,5 euro/actiune, peste cotatia de la inchiderea sedintei de miercuri, de 11,77 euro/actiune, a precizat ministrul de finante, Yannis Papathanassiou dupa intalnirea cu Obermann.

Anul trecut, Deutsche Telekom a preluat o participatie de 25% in cadrul OTE, pentru a-si consolida prezenta in Balcani.

In cadrul acordului, guvernul grec, ce detine 15% din OTE, a avut optiunea de a vinde un pachet de 5% in acest an.

Grecia vrea sa colecteze in acest an circa 1 miliard euro din vanzarea activelor de stat, pentru a reduce nivelul datoriei publice, cea mai mare din Uniunea Europeana, raportat la produsul intern brut (PIB).

Grupul OTE, care controleaza Romtelecom, a anuntat vineri o scadere cu 56%, la 100,1 milioane euro, a profitului net din al patrulea trimestru. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1553 ori
Citeste mai multe despreactive participatie contract