Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele de telecomunicatii vor stoca datele despre apelurile telefonice si SMS

Firmele de telecomunicatii vor stoca datele despre apelurile telefonice si SMS
Toti operatorii de telecomunicatii vor fi obligati, cel mai tarziu pana la finele anului 2007, sa retina datele privind traficul de comunicatii pe un termen de cel putin sase luni, a declarat, joi, ministrul Comunicatiilor si Thenologiei Informatiei, Zsolt Nagy."Conform unei directive europene, pentru fiecare apel telefonic se va retine de catre operator informatiile referitoare la initiator si locatia acestuia, destinatar si durata convorbirii, dar nu si continutul acesteia. Toate aceste masuri se vin in sprijinul actiunilor de prevenire a actelor de terorism sau de alta natura", a spus Nagy la o conferinta pe teme de comunicatii organizata de Finmedia.
El a spus ca directiva UE a aparut ca o necesitate in urma atentatelor teroriste din Londra.

"Sub incidenta acestei directive va intra orice forma de comunicatii electronice, de la SMS-uri la telefonie pe suport Internet", a afirmat Nagy.

Directiva europeana va intra in vigoare la 15 martie 2007 si fiecare stat membru UE o va transpune in legislatia nationala printr-un act normativ special.

"Legea va stabili termenul de punere in aplicare a prevederilor directivei pentru fiecare tip de operator in parte. Probabil ca in cazul operatorilor de telefonie mobila termenul va fi de sase luni si de doi ani la furnizorii de servicii de Internet", a estimat ministrul Comunicatiilor.

Cei patru operatori de telefonie mobila pe piata locala au peste 15 milioane de clienti, la care se adauga aproape patru milioane de abonati RomTelecom, fara a lua in calcul utilizatorii de servicii de telefonie fixa furnizate de operatorii CATV.

In privinta utilizatorilor de Internet, datele oficiale indica peste un milion de clienti.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 764 ori