CSA obliga Astra sa denunte politele de asigurare a locuintei transmise prin Romtelecom

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 12:02
1269 citiri
CSA obliga Astra sa denunte politele de asigurare a locuintei transmise prin Romtelecom

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) obliga compania Astra sa denunte politele privind "asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale" incheiate prin intermediul Romtelecom si sa ii anunte de aceasta pe cei care le-au primit, potrivit comunicatului transmis joi de CSA, preluat de NewsIn.

Astfel, Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) s-a intrunit miercuri in sedinta pentru a analiza situatia creata prin emiterea de catre societatea Astra SA a politei privind "asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale", transmisa prin posta abonatilor Romtelecom, odata cu factura telefonica.

Drept urmare, CSA informeaza abonatii Romtelecom, care au primit odata cu factura telefonica si o polita de asigurare a locuintei, ca aceasta societate care furnizeaza servicii de telecomunicatii nu este autorizata sa practice activitatea de intermediere in asigurari.

"Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a constatat ca informatiile cuprinse in polita sunt neclare, inexacte, contradictorii si conduc la inducerea in eroare a potentialilor asigurati cu privire la riscurile asigurate, prima de asigurare si modalitatile de plata", se arata in comunicatul CSA.

Avand in vedere cele constatate, consiliul CSA a decis ca Astra este obligata sa denunte politele privind "asigurarea locuintei impotriva incendiului si a dezastrelor naturale" incheiate prin intermediul Romtelecom, asiguratorul fiind obligat sa informeze toti clientii Romtelecom, carora le-a fost transmisa respectiva polita de asigurare, ca aceasta a fost denuntata.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor mai informeaza abonatii Romtelecom, care au primit polita de asigurare odata cu factura telefonica, ca aceasta a fost emisa fara respectarea dispozitiilor legale privind contractele de asigurare precum si a obligatiilor de informare a asiguratilor si potentialilor asigurati. 

#CSA, # polite, # locuinte, # companie , #stiri Romtelecom