Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNA sanctioneaza publicitatea inselatoare ROMTELECOM - 01 Iunie 2005

CNA sanctioneaza publicitatea inselatoare ROMTELECOM - 01 Iunie 2005
Interventia Consiliului National al Audiovizualului survine in urma sesizarii transmise de revista economica FINANCIARUL.
La ora actuala, ROMTELECOM deruleaza o campanie publicitara al carei mesaj principal este A"am redus din nou tarifeleA" (A"la convorbiri interjudeteneA" sau A"la convorbirile internationaleA"). Tinind cont de faptul ca ultima modificare de tarife dateaza din 01 februarie 2005, revista economica FINANCIARUL considera ca spoturile difuzate de televiziuni, precum si reclamele din presa scrisa si electronica, in special prin formularea A"din nouA", acrediteaza ideea ca ROMTELECOM ar fi operat recent o noua reducere a tarifelor la cele doua categorii de convorbiri, si reprezinta A"publicitate inselatoareA", in sensul definitiei date de Legea nr.148/2000 privind publicitatea, art. 4, litera b), care precizeaza: A"publicitate inselatoare - orice publicitate care, in orice fel, inclusiv prin modul de prezentare, induce sau poate induce in eroare orice persoana careia ii este adresata sau care ia contact cu aceasta si ii poate afecta comportamentul economic, lezindu-i interesul de consumatorAA".

Revista economica FINANCIARUL, publicatie editata de Agentia de Presa si Publicitate DS PRESS Iasi, a solicitat Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului si Consiliului National al Audiovizualului sa aplice masurile legale in cazul in care constata ca actuala campanie publicitara derulata de catre operatorul de telefonie fixa ROMTELECOM incalca prevederile Legii nr.148/2000 privind publicitatea.

Din partea presedintelui Consiliului National al Audiovizualului, domnul Ralu Filip, am primit urmatorul raspuns: A"Consiliul National al Audiovizualului a analizat in sedinta publica in data de 31 mai 2005 sesizarea formulata de dumneavoastra si a decis sa solicite posturilor oprirea de la difuzare a reclamei incriminate de dumneavoastra pina la intrarea in legalitate, acest lucru insemnind, in raport cu deciziile institutiei noastre, inlaturarea termenului «din nou» din mesajul sub care se deruleaza aceasta reclamaA".

Revista economica FINANCIARUL saluta decizia Consiliului National al Audiovizualului si asteapta o reactie prompta si din partea ANPC.Revista economica FINANCIARUL se adreseaza companiilor nationale si internationale interesate de dezvoltarea afacerilor in judetele Regiunii de Dezvoltare Nord-Est;
FINANCIARUL se distribuie pe baza de abonamente (NU se vinde la chioscuri) - 300.000 lei/an.

La inceputul lunii februarie 2005, revista FINANCIARUL a solicitat oficial Presedintiei, Guvernului, Parlamentului, Avocatului Poporului, Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sa demareze procedura legala in vederea emiterii unui act normativ care sa instituie obligativitatea taxarii la secunda din primul minut, pentru toti operatorii de telefonie fixa si mobila care activeaza in Romania.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 923 ori