Cinci noi directori la Romtelecom

Luni, 28 Mai 2007, ora 02:00
1534 citiri

Directorul general al operatorului de telecomunicatii Romtelecom, Yorgos Ioannidis, a anuntat duminica schimbari in echipa de top management si reducerea tarifelor la telefonie fixa si serviciile de Internet, odata cu lansarea primei faze a proiectului 'Clientul pe locul 1'.

Pentru a imbunatatii relatia cu clientii, echipa de top management a Romtelecom s-a extins, incepand de duminica, cu cinci noi directori. Efthimios Papapostolou, 49 de ani, a devenit noul Director Executiv Servicii pentru Afacere.

Papapostolou este membru al Consiliului de Administratie al OTENET Telecommunications, membru al Consiliului de Administratie al CosmoONE si Voicenet.

Acestuia i se vor alatura Joerg Zeddis, Director Executiv Comercial pe Segmentul Rezidential si George Makovski, Director Executiv Comercial, Segmentul Business. Zeddis are 40 de ani si a lucrat pentru Deutsche Telekom AG si Slovak Telekom.

Pe parcursul activitatii sale la Slovak Telekom, procentul clientilor care au renuntat la serviciile companiei a scazut de la 18 procente pe an in 2003 la un procent in 2006. Makovski are 53 de ani si vine la Romtelecom de la Cesky Telecom (astazi Telefonica O2), unde, din 2004, a ocupat pozitia de Director Executiv de Vanzari.

De asemenea, Fotis Karonis, 48 de an si, a fost numit Director Tehnologia Informatiei, in subordinea Directorului General al companiei, impreuna cu Anca Georgescu Aladgem, noul Director de Resurse Umane de la Romtelecom. In varsta de 39 de ani, Anca Georgescu a lucrat pentru Coca Cola HBC, in Romania, unde, ultima pozitie detinuta a fost cea de Country Manager Resurse Umane, pana in 2002.

Romtelecom a raportat un profit net de 55,2 milioane euro in 2006, in scadere cu 35 la suta comparativ cu anul 2005, cand profitul a atins 84,9 milioane euro.

Scaderea a fost cauzata mai ales de castigurile financiare mai reduse, de consolidarea pierderilor Cosmote, unde Romtelecom detine 30 la suta dintre actiuni, si de impozitele mai mari. Numarul de linii telefonice fixe a scazut si el cu 14 procente, de la 3,957 milioane la sfarsitul lui 2005, la 3,403 milioane la sfarsitul anului trecut.

Incepand cu data de 28 mai 2007, Romtelecom va introduce un nou abonament, denumit Confort Nelimitat, care va permite apeluri gratuite nelimitate, indiferent de palierul orar, in reteaua Romtelecom, pentru 11,2 euro pe luna - aproximativ 37 lei (fara TVA).

In plus, clientii care vor opta pentru transferul la noul abonament Confort Nelimitat vor beneficia de o reducere de 33 la suta pentru apeluri catre numere de telefonie mobila din Romania.

Toate celelalte abonamente oferite de Romtelecom includ o serie de extra beneficii, ca, de exemplu, convorbiri gratuite nelimitate, de la 6 seara la 8 dimineata, in reteaua Romtelecom (Confort 50, Confort 200) sau tarife reduse pentru apeluri efectuate in reteaua Romtelecom (Confort Standard).

Toate abonamentele asigura tarife reduse (9,99 eurocenti/minut, fara TVA) pentru apeluri internationale efectuate catre retelele de telefonie fixa din toate tarile membre ale Uniunii Europene, Norvegia, Elvetia, Israel si Islanda, precum si catre retele de telefonie fixa si mobila din SUA si Canada.

De asemenea, valoarea abonamentului social scade de la 4,9 la 3,9 euro/luna, fara TVA, iar toti pensionarii care au un venit lunar sub 180 lei pot solicita acum acest abonament.

'Suntem acum capabili, din punct de vedere financiar, sa le oferim clientilor nostri mai multa valoare pentru banii pe care ii aloca utilizarii serviciilor noastre. Clientii se asteapta sa ne pese de ei si nu vom spune doar ca facem asta, ci o vom dovedi cu fapte concrete. Aceasta este misiunea proiectului Clientul pe locul 1', a declarat Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom.

De asemenea operatorul a redus la jumatate tarifele in zona serviciilor de Internet in banda larga, unde in prezent inregistreaza peste 160.000 de utilizatori ClickNet. De la jumatatea lunii iunie cel mai mic tarif actual pentru Internet de mare viteza de la Romtelecom, ClickNet 512 Light, va scadea la numai 7,5 euro (fara TVA), jumatate din pretul de lista anterior (15 euro).

Aceeasi scadere va fi operata pentru toate abonamentele lunare la Internet prin ADSL inclusiv pentru ClickNet Business (4 Mbps), pentru care tariful va fi redus la 39,5 euro, de la 79 euro (toate fara TVA). Promotia va fi valabila pana la sfarsitul lunii august pentru noii clienti ClickNet.

Romtelecom este detinut, in proportie de 54 la suta, de grupul grec de telecomunicatii OTE, restul actiunilor (44,99 la suta) apartinand statului roman.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)