ANRC a modificat conditiile pentru accesul la bucla locala

Vineri, 12 Mai 2006, ora 17:24
782 citiri

Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a comunicat Romtelecom decizia care modifica Oferta de Referinta pentru Accesul neconditionat la bucla locala (ORA), document care stabileste conditiile in care furnizorii alternativi pot oferi servicii prin intermediul buclei locale detinute de Romtelecom (cele doua fire de cupru prin care se conecteaza fiecare abonat la centrala telefonica).Astfel, furnizorii de internet de mare viteza si telefonie fixa care nu detin o infrastructura proprie vor avea acces mai usor la abonatii conectati in reteaua Romtelecom.

Modificarile si completarile prevederilor ORA au fost necesare pentru ca unele clauze din ORA propusa de Romtelecom nu respectau prevederile deciziei presedintelui ANRC nr.1098/2004, care stabileste cadrul de reglementare privind accesul neconditionat la bucla locala.

De asemenea, ANRC a modificat si completat Decizia presedintelui ANRC nr.1098/2004 cu scopul de a clarifica unele prevederi, precum si de a detalia anumite obligatii impuse in sarcina Romtelecom.

Furnizorii alternativi vor fi in masura sa cunoasca conditiile in care insasi compania Romtelecom se foloseste de elementele propriei infrastructuri pentru a oferi servicii de Internet si telefonie abonatilor.

Acest lucru va fi posibil prin publicarea de catre Romtelecom a unui document care se intituleaza Conditiile Interne de Referinta pentru Accesul neconditionat la bucla locala (CIRA).

Documentul va contine, asemanator ORA, lista tuturor serviciilor oferite intern in scopul furnizarii accesului neconditionat la bucla locala, tarifele de decontare interna pentru fiecare dintre aceste servicii, conditiile de calitate, termenele de furnizare a serviciilor, termenele de remediere a defectiunilor si descrierea detaliata a procedurilor interne de furnizare a serviciilor.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei