Actiunile detinute de stat la Romtelecom, listate la Bursa

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 12:03
1225 citiri
Actiunile detinute de stat la Romtelecom, listate la Bursa

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat miercuri ca vrea sa listeze pe bursa actiunile detinute de statul roman la Romtelecom (aproape 46%) si ca va alege un consultant care sa decida ce procent din aceasta participatie va fi listat, transmite NewsIn.

"Din punct de vedere practic, eu am facut intentia de vanzare catre cei de la OTE de a vinde acest pachet. Acum asteptam un raspuns din partea lor si o oferta. Dupa ce punem in balanta oferta, vom lua decizia de a ramane cu actiunile sau de a merge sigur spre bursa.

Sa cerem listarea Romtelecomului pe o bursa din strainatate sau chiar la Bursa de Valori din Bucuresti (BVB)", a declarat ministrul Valerian Vreme, la Gala Comunicatiilor Mobile.

Totodata, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) informa, la sfarsitul lunii noiembrie, printr-un comunicat, ca secretarul de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Marius Fecioru, a transmis reprezentantilor Romtelecom, in cadrul unei intalniri, intentia ministerului de a valorifica actiunile pe care le detine in cadrul companiei.

Marius Fecioru s-a intalnit atunci, la sediul MCSI, cu membrul Consiliului de Administratie Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, Guido Kerkhoff, cu presedintele si directorul general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE S.A.), Michael Tsamaz, precum si cu directorul executiv al Romtelecom,Yorgos Ioannidis.

"Cu ocazia acestei intalniri, oficialul guvernamental a exprimat intentia MCSI de a valorifica actiunile pe care institutia le detine, in proportie de 46%, in cadrul companiei Romtelecom.

In acest sens, Marius Fecioru i-a invitat pe reprezentantii OTE sa vina, pana la sfarsitul anului 2010, cu o oferta de pret pentru pachetul detinut de stat la Romtelecom. 

O alta posibilitate care ar putea fi luata in calcul in vederea valorificarii pachetului de actiuni detinut de MCSI la Romtelecom este listarea la Bursa", informa atunci MCSI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele din BET – peste 13 mld. RON – TradeVille
Dividendele Din BET – Peste 13 Mld. RON Companiile din structura indicelui bursier BET, care au anunțat pana acum propunerile de dividende, vor sa distribuie cumulat acționarilor dividende in...
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Piețele din Asia-Pacific, sub asalt – TradeVille
Deficitul De Cont Curent, In Creștere În primele 2 luni ale anului 2024, România a înregistrat un deficit de cont curent în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent,...
#actiuni, #bursa, #rompetrol, #listare , #stiri Romtelecom