150 de angajati Romtelecom, in greva la Cluj

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 20:19
2828 citiri
150 de angajati Romtelecom, in greva la Cluj

Aproximativ 150 de angajati ai Romtelecom din mai multe judete din Transilvania au protestat, sambata, la Cluj, reclamand intentia companiei de a concedia 600 de angajati incepand cu 1 mai, transmite NewsIn.

Protestul s-a desfasurat in fata sediului companiei de telefonie din Cluj-Napoca.

Vicepresedintele Federatiei Sindicatelor din Telecomunicatii, Doru Dancus, a declarat ca protestul este unul pasnic, dar ca angajatii nu pot fi de acord cu pierderea locurilor de munca pentru ca administratia Romtelecom asa intelege sa reduca costurile de functionare.

"Nemultumirea noastra cea mai mare este ca in cadrul proiectului de eficientizare a companiei s-a lansat un proiect de restructurare a sectorului Operatiuni, care vizeaza reducerea a 600 de locuri de munca. Suntem in dezacord total cu administratia pe aceasta tema. Speram sa ii putem sensibiliza sa gaseasca o alta solutie pentru a reduce costurile", a spus Dancus.

Presedintele FTS Cluj, Felicia Muresan, a declarat, la randul ei, ca sindicatul nu e sigur ca Romtelecom nu va anunta si alte disponibilizari, avand in vedere ca anul trecut conducerea companiei a promis ca nu vor exista concedieri in 2010.

"Suntem nemultumiti de felul in care intelege administratia sa diminueze costurile de fiecare data, prin reducerea numarului locurilor de munca a presonalului de executie, niciodata nu incepe cu personalul de conducere, desi acolo sunt costurile mari. Nu putem fi siguri ca nu urmeaza disponibilizari si in alte sectoare, mai ales ca anul trecut am avut asigurari din partea administratiei ca in 2010 nu vor fi restructurari", a spus Muresan.

Purtatorul de cuvant al Romtelecom Cluj, Ruxandra Inceu, a declarat ca Romtelecom va acorda celor disponibilizati salarii compensatorii de pana la 14.000 de euro, dar nu poate renunta la decizia anuntata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #disponibilizari, #greva, #romtelecom, #salarii , #stiri Romtelecom