Romtelecom explica de ce nu a difuzat Eurosport cu Premier League

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 10:19
1705 citiri
Romtelecom explica de ce nu a difuzat Eurosport cu Premier League

Reprezentantii Romtelecom au declarat ca difuzarea Eurosport cu Premier League presupune interventii tehnice complexe de actualizare a platformei TV Dolce ce nu au putut fi realizate in conditiile primirii notificarii de la Eurosport cu o zi inainte de inceperea transmisiei.

"Difuzarea noii variante de continut a Eurosport, care include si meciurile Premier League, presupune interventii tehnice complexe de actualizare a platformei noastre TV (Dolce, n.r.) care nu au putut fi realizate in conditiile primirii notificarii de la Eurosport cu o zi inainte de data inceperii difuzarii acestei competitii. In consecinta, meciurile din 21 decembrie nu au putut fi transmise, insa lucrarile de actualizare a continutului Eurosport vor fi finalizate in prima parte a saptamanii urmatoare. Astfel, telespectatorii vor putea urmari si meciurile Premier League", au precizat, duminica, reprezentantii Romtelecom.

Pe de alta parte, reprezentantii Romtelecom considera "nefondate si de rea credinta speculatiile privind dificultatile de a urmari meciurile in contextul renegocierii contractului de retransmisie".

"Suntem preocupati sa le asiguram clientilor nostri continut TV diversificat si de calitate, de aceea, si in relatia cu furnizorii de continut TV facem eforturi pentru a negocia un maxim de beneficii pentru abonati", au mai precizat acestia.

Termenele contractului cu Eurosport din presa nu sunt de actualitate

De asemenea, reprezentantii companiei au mentionat ca "informatiile din presa privind termenele contractului cu Eurosport nu sunt de actualitate".

"Contractul e in vigoare", au mai spus reprezentantii Romtelecom, precizand ca nu pot sa ofere detalii privind data la care expira acesta avand in vedere termenii de confidentialitate.

Grupul Eurosport a anuntat, pe 19 decembrie ca a semnat un contract cu Premier League privind drepturile de transmisie in Romania, in direct si in exclusivitate, a primei ligi din campionatul englez de fotbal, incepand din 21 decembrie si pana in anul 2016.

Primul meci din Premier League difuzat de Eurosport in Romania, doar pe UPC Romania

Insa, primul meci din Premier League difuzat de Eurosport in Romania, cel de sambata dintre Liverpool - Cardiff City, a putut fi vizionat integral doar de abonatii la pachetele de cablu si DTH ai companiei de telecomunicatii UPC Romania, potrivit ProSport.

La RCS&RDS, care opereaza atat retele de cablu, cat si platforma DTH Digi, transmisia meciului Liverpool - Cardiff City a fost intrerupta dupa 45 de minute. Totodata, Romtelecom - care opereaza platforma DTH Dolce si reteaua de cablu Next Gen - meciul dintre Liverpool si Cardiff City nu a fost difuzat deloc.

In schimb, atat RCS&RDS, cat si Romtelecom au difuzat in timpul meciului din Premier League un program de sarituri cu schiurile. Si la urmatoarele meciuri din campionatul englez de fotbal, difuzate in continuare de Eurosport in Romania, au putut fi vazute doar de catre abonatii UPC.

CNA va continua sa analizeze situatia creata

Contactata de Mediafax, Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, a declarat ca CNA analizeaza situatia, precizand ca din primele informatii pe care le detine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC Romania si Romtelecom (Dolce) privind faptul ca pe Eurosport va fi inserata incepand din 21 decembrie o fereastra cu meciurile din Premier League.

Laura Georgescu a mai spus ca in urma discutiilor avute duminica atat cu reprezentanti ai UPC, cat si cu reprezentanti al Romtelecom nu este vorba despre o schimbare a structurii de programe a Eurosport si nici despre o modificare a siglei. De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispozitia operatorilor de cablu si DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat ca reprezentantii Romtelecom i-au spus ca nu ar fi difuzat sambata meciurile din Premier League din cauza ca nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Potrivit Laurei Georgescu, reprezentantii RCS&RDS i-au spus ca au oprit semnalul meciului din Premier League in momentul in care si-au dat seama ca este vorba despre un alt continut, pentru care Eurosport nu detinea drepturi in Ungaria, Cehia si Slovacia.

Laura Georgescu a mai spus ca din perspectiva legislatiei audiovizualului operatorii de cablu sunt cei care trebuie sa notifice CNA si sa ceara modificarea grilei de programe, in sensul introducerii unei noi televiziuni. Insa, potrivit Laurei Georgescu, in cazul de fata nu este vorba despre o noua televiziune, ci de aceelasi post Eurosport, cu o fereastra dedicata meciurilor din Premier League.

Ea a mai spus ca CNA va continua sa analizeze situatia creata si urmeaza sa poarte o corespondenta si cu societatea Sport TV Management SRL, care reprezinta in Romania grupul Eurosport.

Pe de alta parte, Laura Georgescu a mai spus ca la 31 decembrie vor expira contractele grupului Eurosport cu RCS&RDS, UPC Romania si Romtelecom (Dolce) pentru difuzarea televiziunilor Eurosport in Romania.

Presedintele CNA a mai declarat ca RCS&RDS a notificat Consiliul, precizand ca poarta negocieri cu Eurosport pentru incheierea unui nou contract si, in cazul in care, negocierile vor esua RCS isi rezerva dreptul sa reia procedura de schimbare a avizului de retransmisie si sa scoata canalele Eurosport din grila de programe.

Pe de alta parte, intr-un comunicat de presa, remis duminica, de catre compania RCS&RDS se afirma ca RCS "nu si-a incalcat sub nicio forma contractul in curs cu Eurosport".

"RCS&RDS si Eurosport au in prezent un acord de retransmisie pentru mai multe tari din sud-estul Europei (Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia) unde erau difuzate canalele TV Eurosport si Eurosport 2 in versiunile internationale ale acestora. In cursul zilei de 21 decembrie 2013, compania Eurosport a intrerupt transmisia programului Eurosport (versiunea internationala care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atat in Romania, cat si catre abonatii din Ungaria, Cehia si Slovacia. In locul Eurosport, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport Romania care a fost difuzat catre toti abonatii RCS&RDS din toate aceste tari. Compania Eurosport nu a anuntat aceasta inlocuire", sustine RCS&RDS.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Eurosport CNA, #Eurosport Romania, #abonati Romtelecom , #Management