Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANCOM vrea evidenta contabila separata a Romtelecom

ANCOM vrea evidenta contabila separata a Romtelecom


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) propune o noua metodologie privind realizarea evidentei contabile separate, in cadrul contabilitatii interne de gestiune, de catre Romtelecom, potrivit unui proiect publicat vineri spre consultare.

Romtelecom are obligatia de evidenta contabila separata, necesara asigurarii unui nivel de transparenta ridicat la nivelul costurilor si tarifelor.

Obligatia de evidenta contabila separata ofera ANCOM suportul necesar monitorizarii respectarii obligatiei de nediscriminare, pentru ca evidentiaza in mod transparent tarifele practicate pe pietele de gros si tarifele de decontare interna si, de asemenea, eventuala aparitie a unor probleme concurentiale legate de subventionarea incrucisata, tarifele de ruinare.

"Este necesar ca operatorii concurenti sa aiba certitudinea ca Romtelecom nu discrimineaza nejustificat intre propriile activitati de vanzare cu amanuntul si cele ale operatorilor concurenti, sau intre un concurent si altul, in cazul furnizarii de servicii similare mai multor operatori.

Romtelecom, furnizor cu putere semnificativa pe piata telecom

In urma celei de-a doua runde a analizelor de piata efectuate de ANCOM, Romtelecom a fost desemnat furnizor cu putere semnificativa pe piata serviciilor de acces la puncte fixe la retelele publice de telefonie in anul 2010, insa nu a mai fost identificat ca furnizor cu putere semnificativa pe pietele apelurilor la puncte fixe, fiindu-i astfel retrasa obligatia privind evidenta contabila separata si obligatia privind controlul tarifelor", se arata intr-un comunic at ANCOM.

Astfel, este necesara adoptarea unui nou regulament privind realizarea evidentei contabile separate, in cadrul contabilitatii interne de gestiune, de catre Romtelecom, pentru a reflecta faptul ca nu mai este justificata prezentarea unor informatii aferente pietelor pe care i-a fost retrasa obligatia privind evidenta contabila separata si pentru a imbunatati, din punct de vedere calitativ, informatiile prezentate in cuprinsul situatiilor financiare separate

Romtelecom va oferi ANCOM detalii necesare odata cu impunerea explicita a unor obligatii precum aceea de a asigura ca marjele existente intre propriile tarife pentru serviciile furnizate pe pietele cu amanuntul si tarifele practicate pe pietele de gros sunt suficiente.

Conform noii metodologii, Romtelecom va furniza autoritatii si informatii suplimentare privind reflectarea modului in care sunt adoptate noile tehnologii si a modului in care sunt alocate costurile, veniturile si capitalul angajat aferente acestora.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1595 ori