Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romtelecom vinde 42 de proprietati imobiliare pentru a-si reduce costurile

Romtelecom vinde 42 de proprietati imobiliare pentru a-si reduce costurile


Un numar de 42 de proprietati aflate in portofoliul Romtelecom in 16 judete vor fi scoase la vanzare de catre operatorul de telecomunicatii, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Astfel, Romtelecom scoate la vanzare o parte a portofoliului sau imobiliar, din 16 judete: Bihor, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Constanta, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Olt, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui si Vrancea, plus Bucuresti, ca parte a strategiei sale de optimizare a eficientei.

Procesul de vanzare reprezinta parte a strategiei Romtelecom de a-si optimiza resursele, de a reduce complexitatea portofoliului sau de proprietati imobiliare, dar si pentru a creste eficienta si a se concentra pe operatiuni specifice domeniului sau principal de activitate.

Potrivit operatorului telecom, pagina de Internet dedicata proprietatilor imobiliare ale Romtelecom a fost lansata in anul 2010 si include proprietatile companiei disponibile pentru inchiriere sau vanzare (terenuri sau spatii cu diverse destinatii - comerciale, tehnice, spatii de birouri, de depozitare, destinate activitatilor turistice sau apartamente).

Romtelecom a inregistrat, in 2012, o cifra de afaceri de aproape 620 milioane de euro, in timp ce Pro Forma EBITDA a crescut cu aproape 11%, la circa 166 milioane euro.

Numarul clientilor de Internet de banda larga a inregistrat o crestere de peste 5% la finalul lui 2012, comparativ cu anul 2011. Totodata, pe segmentul business, Romtelecom si-a mentinut pozitia de lider pe piata de comunicatii fixe (date&internet, voce).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1741 ori