Romstrade, primul grup de firme private care investeste in Irak

Joi, 10 Decembrie 2009, ora 09:58
1695 citiri
Romstrade, primul grup de firme private care investeste in Irak

Grupul de firme romanesti Romstrade este interesat sa investeasca in infrastructura, aviatia si agricultura din Irak, intentionand sa deschida o reprezentanta pentru intermediere si culegere de informatii din si inspre Irak, a declarat miercuri directorul general al grupului, Gheorghe Racaru, citat de NewsIn.

"O delegatie a oamenilor de afaceri din Grupul Romstrade a efectuat o vizita de trei zile, pentru a investiga posibile investitii si oportunitati de cooperare cu firme din Irak. Suntem primul grup de firme private romanesti care s-a dus in Irak pentru a dezvolta afaceri. Pe viitor, speram sa avem suport de la Ministerul roman de Externe, ca sa se infiinteze un consulat in zona Kurdistanului", a precizat Gheorghe Racaru.

Acesta a mentionat, la sosirea din Irak, ca este posibil sa se infiinteze chiar si o companie aeriana in zona.

"In discutiile pe care le-am purtat cu reprezentantii irakieni, exista posibilitatea sa lansam proiecte si in agricultura", a spus Racaru.

"Primul proiect de infrastructura ar putea sa inceapa spre sfarsitul primaverii. Vrem sa-i ajutam si chiar sa-i dotam pe parte tehnica, pentru a infiinta o companie aeriana. Daca o companie investeste in Irak, are zece ani scutire pe taxe, existand o legislatie complexa in acest sens", a afirmat Gheorghe Racaru.

De asemenea, potrivit reprezentantilor din Irak, bugetul pentru infrastructura va fi stabilit abia in prima parte a lui 2010. Din aceasta cauza, discutiile de acum au fost doar in faza de proiect, urmand ca eventuale contracte sa fie stabilite sau incheiate dupa ce guvernul irakian va stabili bugetul.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#infrastructura, #investitii, #irak, #romstrade , #stiri Romstrade