Ministerul Transporturilor cere 500 milioane euro de la BEI

Sambata, 11 Aprilie 2009, ora 09:33
1640 citiri
Ministerul Transporturilor cere 500 milioane euro de la BEI

Ministerul Transporturilor vrea sa imprumute de la Banca Europeana de Investitii (BEI) circa 500 de milioane euro pentru finantarea din fonduri externe a lucrarilor pentru centura Capitalei, autostrada Bucuresti-Ploiesti si centura Ploiesti Vest, a spus directorul general al CNADNR, Dorina Tiron. 

"In prezent are loc analiza tehnica a proiectelor pentru a se stabili care primeste finantare. Este vorba de proiectul de largire la patru benzi a centurii Capitalei, autostrada Bucuresti-Ploiesti si centura Ploiestiului. Noi am cerut 500 de milioane de euro, sa vedem cat aproba si ei", a declarat, pentru NewsIn, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Dorina Tiron.

Potrivit lui Tiron, compania are sanse pentru o finantare efectiva numai pentru centura Bucurestiului.

"Pentru autostrada nu cred ca vor fi de acord (BEI, n.r), nu ne-au dat prea mari sperante, insa nu cred ca o sa avem probleme pentru a accesa un imprumut pentru finantarea centurii Capitalei", a precizat oficialul companiei.

Tiron a spus ca fondurile bugetare economisite prin inlocuirea finantarii vor fi indreptate catre reabilitarea si intretinerea drumurilor nationale.

"Am primi astfel un balon de oxigen. Sunt foarte multe proiecte pentru care nu avem bani", a adaugat oficialul CNADNR.

O noua intalnire pe aceasta tema intre reprezentantii ministerului si oficialii BEI va avea loc peste doua-trei saptamani.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti este impartita in doua tronsoane, fiind finantata, in prezent, in totalitate de la bugetul de stat. Pe tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, in lungime de 19,5 km, lucreaza consortiul italian Pizzarotti/Tirena Scavi, valoarea contractului fiind de 152,8 milioane de lei. Pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, de 42,5 kilometri, lucreaza consortiul romanesc UMB Spedition/Pa &Co International/Euroconstruct Trading '98/Com-Axa. Valoarea totala a contractului se ridica la circa 100 de milioane de euro.

La largirea la patru benzi a Centurii de Nord a Bucurestiului lucreaza consortiul format din Alpine si FCC, grecii de la Aktor si asocierea Romtrade-Jaypart. Largirea la patru benzi a Centurii de Sud a Capitalei, proiect in valoare totala de 68.187.062 milioane de euro (fara TVA), va fi realizata de Delta ACM 93 S - Tehnologica Radion-SIRD - Pro Cons XXI, Euroconstruct Trading 98 SRL - Romstrade - Consitrans si Straco Grup - SCT Bucuresti - Genesis International - OJSC Mostobud - OJSC Altcom -Expert Proiect. Doua portiuni de centura, cele cuprinse intre A1 si DN 7, respectiv intre A2 si DN 2, ambele cu o lungime de circa sapte kilometri, nu au fost cuprinse pana acum in proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#autostrada, #bei, #investitii, #minister, #transporturi , #stiri Romstrade