CNADNR va rezilia contractul cu Romstrade pentru Transalpina

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 09:04
1317 citiri
CNADNR va rezilia contractul cu Romstrade pentru Transalpina

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania se afla in proces de evaluare a lucrarilor de modernizare a DN 67C Transalpina, executate de catre compania Romstrade, in vederea rezilierii contractului si se va adresa Justitiei pentru recuperarea prejudiciilor, informeaza CNADNR.

"Ordinul de incepere a executiei lucrarilor a fost emis in data de 22 septembrie 2008, iar antreprenorul SC Romstrade SRL nu a respectat termenul contractual de 18 luni prevazut. Pe parcursul derularii contractului, antreprenorul nu a demonstrat ca are capacitatea tehnica de a finaliza lucrarile de modernizare in termenele stabilite. In data de 5 octombrie 2012 CNANDR SA a suspendat lucrarile ", se mentioneaza in comunicat.

In vederea rezilierii contractului de lucrari, CNADNR SA se afla in proces de evaluare a lucrarilor executate din punct de vedere cantitativ si calitativ. Astfel, CNADNR SA a angajat experti pentru realizarea unui raport prin care sa se stabileasca eventualul prejudiciu cauzat de SC Romstrade, acest raport urmand a fi opozabil in actiunea in instanta care va fi demarata de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

"Avand in vedere faptul ca lucrarile au fost abandonate de constructorul SC Romstrade SRL, neasigurandu-se in tot acest timp si conservarea lucrarilor, in prezent se inregistreaza degradari ale structurii de rezistenta a drumului, provocate de scurgerea necontrolata a apei provenite din precipitatii si din topirea zapezilor. Aceste degradari pot constitui un potential pericol de cedare a drumului sub actiunea traficului", mai precizeaza comunicatul.

Reprezentantii CNADNR mentioneaza, totodata, ca sectorul de drum nu a fost echipat de catre constructorul SC Romstrade SRL, cu elementele de siguranta obligatorii: parapeti de siguranta, semnalizare verticala si marcaj rutier. Astfel, in cazul unor conditii dificile meteo-rutiere, acest sector de drum prezinta un grad sporit de risc pentru toti participantii la trafic.

Dupa rezilierea contractului de executie a lucrarilor de modernizare a DN 67C incheiat cu Romstrade, CNADNR va organiza o procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de lucrari ramase de executat. Reluarea lucrarilor de modernizare a DN 67C se va face dupa finalizarea procedurilor de atribuire si semnarea contractului de executie.

De asemenea, CNADNR SA va interveni pentru asigurarea sigurantei rutiere pe sectorul de drum national DN 67C Transalpina, de indata ce contractul va fi reziliat, independent de licitatia privind atribuirea contractului de modernizare.

CNADNR se va adresa Justitiei pentru recuperarea prejudiciilor

"CNADNR SA se va adresa Justitiei pentru recuperarea prejudiciilor cauzate de Romstrade SRL atat Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, cat si mediului de afaceri din zona", se mai spune in comunicat.

Pe drumul national DN 67C Transalpina, sectorul Bengesti - Sebes (km 0+000 - km 148+414), circulatia rutiera este deschisa doar intre localitatile Bengesti - Ranca (km 0+000-km 34+500).

Sectorul de drum national DN 67C Transalpina, cuprins intre km 34+500 (localitatea Ranca, judetul Gorj) si km 148+414 (localitatea Sebes, judetul Alba) este inchis circulatiei publice pe toata perioada anului, din cauza nefinalizarii lucrarilor de constructie si a imposibilitatii asigurarii conditiilor de siguranta a traficului rutier, interdictia fiind semnalizata prin indicatoare specifice, inca de la inceputul lucrarilor (2008).

CNADNR precizeaza ca, in cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, declarat inchis circulatiei publice, responsabilitatea apartine in totalitate conducatorilor auto care se deplaseaza pe traseul mentionat, in conformitate cu prevederile legale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contract CNADNR Romstrade, #contract Romstrade Transalpina, #lucrari modernizare Transalpina , #stiri Romstrade