Centura Capitalei, mai scumpa cu 35.000.000 euro

Luni, 26 Ianuarie 2009, ora 09:15
1416 citiri
Centura Capitalei, mai scumpa cu 35.000.000 euro

CADOU. Transporturile au majorat, in decembrie, prin acte aditionale, pretul centurii Capitalei si al autostrazii Bucuresti - Moara Vlasiei.

Cu doar cateva zile inainte ca liberalii sa lase puterea din mana, la Transporturi au fost semnate acte aditionale in valoare de circa 57 de milioane de euro. Mai mult de jumatate din bani au fost alocati firmei Romstrade, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, cunoscut ca un apropiat al liberalilor.

in ultimii patru ani, cifra de afaceri a Romstrade a cunoscut o crestere spectaculoasa, de circa sapte ori, cea mai mare contributie fiind de la contractele cu Primaria Capitalei si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Numai in luna decembrie, CNADNR a incheiat cu Romstrade un act aditional la contractul privind largirea la patru benzi a zece kilometri din centura de nord a Capitalei, in valoare de 35 milioane de euro, se arata intr-un document al companiei de stat solicitat de EVZ. Contactat telefonic, directorul general interimar al companiei, Cristian Duica, a declarat ca nu stie nimic de semnarea unui astfel de act aditional.

Mai multi bani pentru Bucuresti - Moara Vlasiei

Romstrade nu este singura firma pentru care CNADNR a adoptat in decembrie anul trecut acte aditionale.

Potrivit aceluiasi document, consortiul italian Pizzaroti-Tirena Scavi a obtinut inca 21 de milioane de euro pentru a construi 19 kilometri de autostrada intre Bucuresti si Moara Vlasiei, parte a autostrazii care va lega Capitala de Ploiesti. Actul aditional semnat pe 10 decembrie nu se refera doar la majorarea valorii contractului, care creste cu circa 14%, ci si la termenul de finalizare al proiectului, care s-a prelungit cu noua luni.

Daca in contractul initial proiectul trebuia finalizat la finalul acestui an, potrivit actului aditional, pe aceasta portiune de autostrada nu vom circula mai devreme de toamna lui 2010. Potrivit contractului initial, cei 19 kilometri de autostrada ar fi costat circa 152 de milioane de euro.

Potrivit oficialilor din cadrul CNADNR, suplimentarea de fonduri a fost necesara pentru ca s-a decis extinderea la sase benzi pe toata portiunea, nu doar pe primii sapte kilometri.

Pe ultima suta de metri, CNADNR a atribuit trei contracte de reabilitare a unor drumuri nationale in valoare de peste 151 de milioane de euro.

Sursa: EVZ

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bucuresti, #capitala, #centura, #infrastructura , #stiri Romstrade