Romsilva va regenera peste 15.000 de hectare de padure in 2008

Marti, 12 Februarie 2008, ora 16:15
1346 citiri
Romsilva va regenera peste 15.000 de hectare de padure in 2008

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva va realiza lucrari de regenerare a padurilor pe o suprafata de 15.400 de hectare, din care 7.830 de hectare prin impaduriri, au anuntat reprezentantii Romsilva, marti, in cadrul unei conferinte de presa.

In campania de impaduriri din primavara, Romsilva va regenera 63 % din suprafata programata pentru acest an, fiind utilizati 57 de milioane de puieti produsi in pepinierele proprii.

Potrivit programului de regenerare a padurilor in acest an, se vor impaduri 7.830 de hectare, din care 874 hectare sunt terenuri degradate care nu pot fi utilizate pentru agricultura.

"Datorita inundatiilor catastrofale care s-au produs in anul 2006 pe suprafetele din imediata apropiere a Dunarii, in anul 2007, cu ocazia controlului anual al impaduririlor, s-a constatat ca plantatiile instalate in zona respectiva au fost calamitate pe suprafete destul de mari. Din acest motiv, in anul 2008, subunitatile regiei vor parcurge cu lucrari de refacere a culturilor calamitate suprafata de 4.961 hectare, iar cu completari se va parcurge o suprafata de 7.008 hectare", a anuntat Romsilva.

Potrivit datelor furnizate de RNP, Romsilva si-a propus pentru acest an investitii de 303.907 mii de lei, pentru cinci capitole structurate in functie de sursa de finantare. Astfel, din finantare de la bugetul de stat si din credite externe, Romsilva a alocat investitii de 131,672 milioane de lei, principalale obiective fiind reconstructia ecologica a terenurilor degradate, executarea lucrarilor de consolidare, precum si refacerea drumurilor forestiere.

O alta sursa de finantare a investitiilor este asigurata din fondul de ameliorare gestionat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), respectiv 36 de milioane de lei, banii fiind destinati realizarii lucrarilor de ameliorare. De asemenea, din fonduri extrabugetare se asigura suma de 41,7 milioane de lei, iar prin fonduri din credite de investitii suma de 20 de milioane de lei.

In ceea ce priveste fondurile proprii, Romsilva aloca 74,5 milioane de lei, principalele destinatii fiind finalizarea constructiilor din complexul Tei Toboc, continuarea modernizarii flotei de masini de transport masa lemnoasa si masini destinate administrarii si pazei padurilor.

De asemenea, din fondurile proprii, Romsilva va efectua lucrari de ingrijire in pepiniere si plantatii.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.