Romsilva va investi 200 mil. lei in reconstructie ecologica

Marti, 03 Mai 2011, ora 18:44
1716 citiri
Romsilva va investi 200 mil. lei in reconstructie ecologica

Romsilva, Regia Nationala a Padurilor, si-a planificat pentru acest an investitii de 199 milioane lei, in lucrari de reconstructie ecologica, de corectare a torentilor si in reabilitari ale cailor de acces in fondul forestier, conform NewsIn.

"Programul de investitii al Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva pe anul 2011 insumeaza 199 milioane lei, respectiv 122 milioane lei alocatii bugetare si credite externe, din care 35 milioane lei BDCE, 42 milioane lei fonduri de accesibilizare si 35 milioane lei fondurie proprii ale unitatilor silvice", se arata in datele transmise de Romsilva, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Astfel, lucrarile de reconstructie ecologica prevad readucerea in circuitul vegetal a unor terenuri degradate prin plantatii silvice - lucrari in continuare in perimetre de ameliorare la care lucrarile au fost demarate in anii 2007-2010.

Totodata, se vor efectua lucrari pentru combaterea torentialitatii in zonele cu risc de inundatii - pentru continuarea lucrarilor incepute in anii 2007 si 2008, care au termen de punere in functiune esalonat in perioada 2011-2012.

In plus, caile de acces de interes general in fondul forestier vor beneficia de investitii prin lucrari destinate accesibilizarii fondului forestier (privat si de stat) si transportului masei lemnoase, aceste sume fiind alocate pentru continuarea lucrarilor incepute in anii 2007 si 2008.

Suma de 35 milioane lei va fi utilizata pentru procurarea de utilaje productive, amenajari piscicole, amenajari vanatoresti, amenajari de paza a padurilor si reabilitarea cladirilor destinate administratiei.

Totodata, Romsilva a retrocedat anul trecut 63.811 hectare de padure fostilor proprietari. In plus, Romsilva si-a planificat pentru acest an regenerarea unei suprafete de 14.232 hectare din fondul forestier al statului, lucrari pentru care se estimeaza a fi necesare fonduri de aproape 140 milioane lei.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are in administrare fondul forestier proprietate publica a statului si se afla in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor. In anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei si un profit brut de 24,5 milioane lei. In prezent, Romsilva are 18.700 angajati.

In prezent, suprafata totala a fondului forestier national acopera 6,4 milioane ha, din care proprietatea publica a statului administrata de Romsilva este de 3,34 milioane ha, iar terenurile acoperite cu padure se intind pe 6,2 milioane ha, din care proprietatea publica a statului este de 3,22 milioane ha.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#romsilva, #regia nationala a padurilor, #investitii romsilva, #reconstructie ecologica , #stiri Romsilva