Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romsilva si-a dublat profitul in T1

Romsilva si-a dublat profitul in T1

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 30 milioane lei, mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat un rezultat de 14 milioane lei, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste cifra de afaceri obtinuta de Romsilva, aceasta a crescut in primul trimestru cu 19%, la 292 milioane lei, dupa ce in primul trimestru din 2010, obtinuse afaceri de 246 milioane lei.

"Principalele surse de venit ale regiei au constat in valorificarea masei lemnoase (78%), a produselor specifice fondului forestier (seminte si puieti forestieri, produse/servicii vanatoresti, produse pisciole - pastrav de consum etc), precum si din realizarea diverselor prestatii cu specific silvic, in special cele vizand administrarea fondului forestier proprietatea altor persoane fizice/juridice", sustin reprezentantii institutiei.

Potrivit acestora, evolutia ascendenta a indicatorilor mentionati se datoreaza, in principal, unor factori precum: valorificarea unui volum superior de masa lemnoasa in primul trimestru al acestui an (2,1 milioane metri cubi) comparativ cu primul trimestru al anului trecut (1,8 milioane metri cubi), precum si unei cresteri a pretului mediu de valorificare a unui metru cub (de la 97 lei/metru cub in primul trimestru din 2010, la 108 lei/metru cub in primul trimestru al acestui an).

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are in administrare fondul forestier proprietate publica a statului si se afla in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor. In anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei si un profit brut de 24,5 milioane lei.

In prezent, Romsilva are 18.700 angajati.

In prezent, suprafata totala a fondului forestier national acopera 6,4 milioane ha, din care proprietatea publica a statului administrata de Romsilva este de 3,34 milioane ha, iar terenurile acoperite cu padure se intind pe 6,2 milioane ha, din care proprietatea publica a statului este de 3,22 milioane ha.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1446 ori