Romsilva si-a dublat profitul in T1

Vineri, 06 Mai 2011, ora 17:23
1677 citiri
Romsilva si-a dublat profitul in T1

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a inregistrat in primul trimestru un profit brut de 30 milioane lei, mai mult decat dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat un rezultat de 14 milioane lei, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste cifra de afaceri obtinuta de Romsilva, aceasta a crescut in primul trimestru cu 19%, la 292 milioane lei, dupa ce in primul trimestru din 2010, obtinuse afaceri de 246 milioane lei.

"Principalele surse de venit ale regiei au constat in valorificarea masei lemnoase (78%), a produselor specifice fondului forestier (seminte si puieti forestieri, produse/servicii vanatoresti, produse pisciole - pastrav de consum etc), precum si din realizarea diverselor prestatii cu specific silvic, in special cele vizand administrarea fondului forestier proprietatea altor persoane fizice/juridice", sustin reprezentantii institutiei.

Potrivit acestora, evolutia ascendenta a indicatorilor mentionati se datoreaza, in principal, unor factori precum: valorificarea unui volum superior de masa lemnoasa in primul trimestru al acestui an (2,1 milioane metri cubi) comparativ cu primul trimestru al anului trecut (1,8 milioane metri cubi), precum si unei cresteri a pretului mediu de valorificare a unui metru cub (de la 97 lei/metru cub in primul trimestru din 2010, la 108 lei/metru cub in primul trimestru al acestui an).

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are in administrare fondul forestier proprietate publica a statului si se afla in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor. In anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei si un profit brut de 24,5 milioane lei.

In prezent, Romsilva are 18.700 angajati.

In prezent, suprafata totala a fondului forestier national acopera 6,4 milioane ha, din care proprietatea publica a statului administrata de Romsilva este de 3,34 milioane ha, iar terenurile acoperite cu padure se intind pe 6,2 milioane ha, din care proprietatea publica a statului este de 3,22 milioane ha.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#fondul forestier national, #romsilva, #profit, #cifra de afaceri , #stiri Romsilva