Romsilva: pierderi de 1,2 mil lei din cabanele de vanatoare

Duminica, 11 Aprilie 2010, ora 23:37
1524 citiri
Romsilva: pierderi de 1,2 mil lei din cabanele de vanatoare

Cabanele de vanatoare din administrarea Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva au adus anul trecut institutiei pierderi de circa 1,2 milioane lei, potrivit datelor furnizate de Regie la solicitarea NewsIn.

Astfel, in 2009, cele 214 cabane cu destinatie turistica din administrarea Romsilva au atras venituri de circa 3,8 milioane lei, in timp ce cheltuielile aferente intretinerii acestora s-au ridicat la aproximativ 5 milioane lei.

Cu toate acestea, reprezentantii Regiei nu au in plan sa renunte la cladirile cu destinatie turistica.

"Regia Nationala a Padurilor nu are inclus in programul anului 2010 vanzarea cabanelor din administrare. In urma analizelor care se vor efectua pe parcursul anului, corelat cu propunerile directiilor silvice, pot aparea modificari, ce vor fi anuntate in timp util celor interesati", au precizat reprezentantii institutiei.

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva are in administrare 214 cabane, dintre care 187 de cabane sunt introduse in sistemul on-line de cazare, iar 69 sunt introduse in circuitul turistric national si international.

Institutia a inregistrat anul trecut un profit brut preliminat de 28,8 milioane lei, cu 6,2% mai mare decat in anul 2008, cand a raportat un rezultat de 27,1 milioane lei, si o cifra de afaceri preliminata de 1,08 miliarde lei, in scadere cu 6% fata de anul anterior.

Pentru acest an, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pe 2010, Romsilva estimeaza ca va obtine venituri totale de 1,142 miliarde lei si un profit brut de 23 milioane lei.

Romsilva are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului, in vederea cresterii contributiei padurilor la imbunatatirea conditiilor de mediu si la asigurarea economiei nationale cu lemn, cu alte produse ale padurii si cu servicii silvice specifice.

De asemenea, RNP coordoneaza si implementeaza programul national de ameliorare genetica a cabalinelor, promovarea pe plan national si international a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva prin organizarea de competitii sportive, targuri si expozitii, precum si exercitarea atributiilor de autoritate hipica nationala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#romsilva, #cabana, #vanatoare, #pierderi, #padure , #stiri Romsilva