Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romsilva demareaza procesul de inscriere a dreptului de proprietate a statului roman asupra padurilor administrate

Romsilva demareaza procesul de inscriere a dreptului de proprietate a statului roman asupra padurilor administrate


Regia Nationala a Padurilor (RNP) - Romsilva anunta demararea procesului de inscriere a dreptului de proprietate publica a statului roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica si administrat de regie in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara.

Potrivit unui comunicat de presa al Regiei, transmis luni AGERPRES, Romsilva are inregistrate datele in format geospatial - GIS - pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate in proprietatea publica a statului.

De asemenea, in cursul acestui an, isi propune sa inscrie provizoriu la Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) dreptul de proprietate a statului roman pentru circa un milion de hectare, in evidentele special constituite.

"Procesul de inscriere a dreptului de proprietate in numele statului roman asupra fondului forestier proprietatea publica a statului urmeaza sa fie finalizat in urmatorii doi ani. Inscrierea dreptului de proprietate se face in baza procedurii operationale 'Intabularea dreptului de proprietate publica a statului asupra fondului forestier' elaborata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Procedura foloseste elementele de identificare puse la dispozitie de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva, iar inregistrarea dreptului de proprietate a Statului Roman asupra fondului forestier aflat in proprietatea publica a statului este gratuita", se mentioneaza in comunicat.

RNP - Romsilva administreaza, in prezent, 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietatea publica a statului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 769 ori