Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romsilva a dat amenzi de 21 mil. lei

Romsilva a dat amenzi de 21 mil. lei

Romsilva, Regia Nationala a Padurilor, a efecturat, in 2010, 85.255 controale, constatand 1.511 infractiuni silvice si 20.963 contraventii, valoarea amenzilor aplicate fiind de 20.963.345 lei, conform NewsIn.

Altfel, Romsilva si-a propus reducerea cheltuielilor cu constructiile, cladirile administrative care nu aduc profit, potrivit datelor transmise de Romsilva, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Este vorba de cladirile care sunt amplasate pe terenuri ale altor detinatori decat statul roman, dar si de cele aflate in fondul forestier proprietate publica a statului, dar care nu mai pot fi utilizate pentru activitatile curente ale regiei, constructii care genereaza cheltuieli pentru intretinere si reparatii curente, paza, impozite, amortizmente, etc.


"In functie de solutia la care se apeleaza, respectiv casare, inchiriere sau vanzare, valorificarea constructiilor sau a materialelor rezultate ca urmare dezmembrarii lor (in cazul casarii), se face cu respectarea cadrului normative in vigoare ", spun oficialii Romsilva.


In mare parte, este vorba de constructii din categoria fostelor puncte de achizitie si centre de prelucrare a fructelor de padure, a atelierelor de prelucrare a lemnului, in care s-a inchis activitatea din ratiuni economice, dar si de sedii de cantoane, districte si de ocoale silvice, care nu mai au rol in derularea activitatilor zonale curente din cauza ca sunt amplasate pe terenuri retrocedate fostilor proprietari ca urmare a aplicarii legilor fondului funciar sau in fondul forestier proprietate a statului roman ramas ca enclava in fond forestier privat. Unele din ele au o vechime relativ mare si un grad avansat de uzura.


Totodata, Romsilva a retrocedat anul trecut 63.811 hectare de padure fostilor proprietari. In plus, Romsilva si-a planificat pentru acest an regenerarea unei suprafete de 14.232 hectare din fondul forestier al statului, lucrari pentru care se estimeaza a fi necesare fonduri de aproape 140 milioane lei.


Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are in administrare fondul forestier proprietate publica a statului si se afla in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor. In anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei si un profit brut de 24,5 milioane lei. In prezent, Romsilva are 18.700 angajati.


In prezent, suprafata totala a fondului forestier national acopera 6,4 milioane ha, din care proprietatea publica a statului administrata de Romsilva este de 3,34 milioane ha, iar terenurile acoperite cu padure se intind pe 6,2 milioane ha, din care proprietatea publica a statului este de 3,22 milioane ha.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1061 ori