Investitii de 20 mil. lei in hergheliile de stat

Luni, 02 Mai 2011, ora 14:53
2061 citiri
Investitii de 20 mil. lei in hergheliile de stat

Romsilva, Regia Nationala a Padurilor, va investi in acest an 20,87 milioane lei in cele 12 herghelii si in cele patru depozite de armasari pe care le administreaza, potrivit NewsIn.

Investitiile vor prevedea echipamentele, grajdurile, harnasamentele si lacasurile unde stau cabalinele in general, spun oficialii Romsilva.

Cele 12 herghelii de stat sunt: Herghelia Beclean (judetul Bistrita Nasaud), Herghelia Cislau (judetul Buzau), Herghelia Dor Marunt (judetul Calarasi), Herghelia Izvin din localitatea Recas (judetul Timis), Herghelia Jegalia (din localitatea Perisoru, judetul Calarasi), Herghelia Lucina (localitatea Moldova Sulita), Herghelia Mangalia (judetul Constanta), Herghelia Radauti (judetul Suceava), Herghelia Rusetu (judetul Buzau), Herghelia Sambata de Jos (judetul Brasov), Herghelia Slatina (judetul Olt) si Herghelia Tulucesti (judetul Galati).

In ceea ce priveste depozitele de armasari, acestea sunt: Depozitul de Armasari Arad, Depozitul de Armasari Targu Mures (judetul Mures), Depozitul de Armasari Dumbrava (localitatea Timisesti, judetul Neamt) si Depozitul de Armasari Ramnicelu (judetul Braila).

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are in administrare fondul forestier proprietate publica a statului si se afla in subordinea Ministerului Mediului si Padurilor. In anul 2010, regia a realizat venituri totale de 1,3 miliarde lei si un profit brut de 24,5 milioane lei. Romsilva are 18.700 angajati.

In prezent, suprafata totala a fondului forestier national acopera 6,4 milioane ha, din care proprietatea publica a statului administrata de Romsilva este de 3,34 milioane ha, iar terenurile acoperite cu padure se intind pe 6,2 milioane ha, din care proprietatea publica a statului este de 3,22 milioane ha.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#romsilva, #regia nationala a padurilor, #herghelii , #stiri Romsilva