Circa 30 ha teren ar putea fi scoase din fondul forestier national pentru extinderea DN66A

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 16:22
2086 citiri
Circa 30 ha teren ar putea fi scoase din fondul forestier national pentru extinderea DN66A

Circa 30 hectare teren, administrate de Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva,ar putea fi scoase din fondul forestier national pentru a fi destinat extinderii DN 66A,la km 47+600 - km 66+204, Campu lui Neag-Cerna, se arata intr-un proiect de act normativ al Ministerului Agriculturii, precizeaza NewsIn.

"Scoaterea definitiva din fondul forestier national de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. a terenului in suprafata de 30,4223 ha, cu defrisarea vegetatiei forestiere pe suprafata de 13,1615 ha, proprietate publica a statului, administrat de Regia Nationala a Padurilor - Romsilva prin Directia silvica Hunedoara, Ocolul silvic Lupeni si prin Directia silvica Mehedinti, Ocolul silvic Baia de Arama, in vederea realizarii obiectivului "Drum de legatura DN 66A, km 47+600 - km 66+204, Campu lui Neag - Cerna", beneficiar statul roman", se arata in proiectul de Hotarare postat pe siteul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

Potrivit proiectului, prin acest act normativ se urmareste extinderea infrastructurii rutiere a drumului national DN 66A pentru imbunatatirea conditiilor de circulatie si asigurarea legaturii directe a localitatilor din Valea Jiului cu zona turistica Baile Herculane, precum si cu porturile dunarene Drobeta Turnu Severin si Orsova.

De asemenea, in proiect se mai arata ca prin realizarea obiectivului "Drum de legatura DN 66A, km 47+600 - km 66+204, Campu lui Neag - Cerna", se preconizeaza reducerea timpului de transport a persoanelor si a marfurilor care tranziteaza zona.

Totodata, prin realizarea acestui proiect se preconizeaza crearea de noi locuri de munca, precum si imbunatatirea retelei de servicii.

 

#teren, # ha, # drum, # infrastructura , #stiri Romsilva