Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cel mai scump brad de Craciun va costa numai 25 lei

Cel mai scump brad de Craciun va costa numai 25 lei

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva va scoate la vanzare circa 124.000 de pomi de Craciun, cu 7.000 mai putin comparativ cu anul trecut, insa cu toate acestea pretul pomilor nu va creste fata de perioada mentionata, conform unui un comunicat remis marti de Romsilva.

Potrivit sursei citate, pentru sarbatorile de iarna, Romsilva va recolta si va comercializa 123.898 pomi de Craciun, din care aproxomativ 80.000 de brazi, diferenta reprezentand molid si alte specii rasinoase.

"Comparativ cu anul 2006, Romsilva va recolta cu aproape 7.000 de bucati mai putin, ca urmare a continuarii procesului de retrocedare a unor suprafete din fondul forestier aflat in administrarea regiei, prin aplicarea legilor funciare", se precizeaza in comunicatul Romsilva.

In cazul brazilor comercializati de Romsilva, preturile variaza de la 13 lei la 25 de lei, pentru brazi cu inaltimea de pana la trei metri. Daca se doreste un brad mai mare de trei metri, pretul se va stabili de directia silvica respectiva, pornind de la tariful de 12 lei/metru. Potrivit Romsilva, aceste preturi nu includ TVA.

"In cazul in care vanzarea de catre unitatile silvice se va face in piete sau in alte locuri autorizate, la aceste preturi se vor adauga cheltuieli de transport sau de depozitare", informeaza Romsilva.

De asemenea, in comunicatul emis de RNP se mentioneaza ca, "desi actiunea de control privind comercializarea pomilor de Craciun a fost demarata de putin timp, au fost confiscati peste 2.000 de pomi de Craciun, comercializati ilegal".

In perioada sarbatorilor de iarna, necesarul de pomi de Craciun este de 450.000, din care circa 124.000 de sunt asigurati de Romsilva. Diferenta este asigurata fie din marfa comercializata de particulari, fie din importuri.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1134 ori