Cati bani a incasat Romsilva din vanatoare in 2013

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 11:18
2013 citiri
Cati bani a incasat Romsilva din vanatoare in 2013

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a incasat, pana in prezent, in jur de 760.000 de euro din activitatea de vanatoare, estimarile totale fiind de peste un milion de euro pana la incheierea sezonului de vanatoare, la finele lunii ianuarie, in conditiile in care, inainte de predarea in proprietate privata a mai mult de jumatate din fondurile de vanatoare administrate, veniturile anuale ajungeau pana la 3 - 4 milioane de euro.

"Pe fondurile de vanatoare, Regia si-a redus activitatea la jumatate din cauza reglementarilor din 2011 privind retrocedarea fondurilor de vanatoare. Insa, am avut rezultate destul de bune si am reusit sa incasam pana acum 760.000 de euro, dar la incheierea sezonului de vanatoare, in ianuarie, care este o luna plina pentru vanatoarea la mistreti, speram sa ajungem la un milion de euro. Cand gestionam peste 500 de fonduri de vanatoare, aveam venituri de 3 - 4 milioane de euro din aceasta activitate, insa, acum, dupa retrocedare, mai avem doar 267 de fonduri", a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu.

Acesta a precizat ca Regia se va concentra in perioada urmatoare doar pe acele centre traditionale pentru vanatoare din Banat, Bihor, Giurgiu, Arges, Sibiu sau Mures.

"Ca strategie, aceasta activitate se va concentra pe unele zone traditionale pentru vanatoare si nu pe acele fonduri izolate pe care nu putem sa le controlam sau sa le gestionam durabil. RNP este - si trebuie sa ramana - un exemplu de gestionar si in gospodarirea vanatului, care este un bun national. Ne vom concentra doar pe acele centre traditionale pentru vanatoare din Banat, Bihor, Giurgiu, Arges, Sibiu sau Mures. Trebuie sa recunoastem ca sunt organizatii care ne-au depasit in investitii pe fondurile pe care le gestioneaza, dar sunt si altele care nu au facut nimic dupa ce le-au preluat", a spus Craciunescu.

Romsilva mizeaza in 2013 pe venituri de 1,3 miliarde de lei si un profit brut de 130 de milioane de lei.

RNP-Romsilva functioneaza din 2010 sub autoritatea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si administreaza 3.245.494 hectare de padure aflata in proprietatea statului cu circa 18.000 de angajati, asigurand servicii silvice pentru o suprafata de 1.123.378 hectare fond forestier proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale sau privata a proprietarilor privati.

Din totalul suprafetei administrate, 586.214 hectare se gasesc in arii protejate si cuprind inclusiv ultimele paduri virgine din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#vanatori Romsilva, #bani vanatoare Romsilva, #venituri Romsilva , #stiri Romsilva