1.500 de angajati de la Ministerul Mediului vor fi concediati

Vineri, 21 Mai 2010, ora 13:53
2302 citiri
1.500 de angajati de la Ministerul Mediului vor fi concediati

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat vineri, la Tg Mures, ca va reduce personalul de la ministerul pe care il conduce cu peste 1.500 de angajati, vizate fiind in principal Romsilva si Apele Romane, transmite corespondentul NewsIn.

"In minister deja am facut un prim audit-unele zone au nevoie de mai multi oameni - Directia Juridica de exemplu - alte zone nu au nevoie de numarul de personal pe care-l au acuma. Am facut o prima analiza, la Regia Nationala a Padurilor, Romsilva sunt 19.000 de oameni - desi au fost candva 50.000 - dar e loc de mai bine.

La Apele Romane, care sunt tot o structura cu multi oameni, ei au venituri proprii. La prima propunere a fost vorba de o reducere cu peste 1.500 de persoane la nivelul structurilor si ministerului", a declarat Borbely.

Ministrul a spus ca nu considera ca ar fi necesara comasarea Garzii de Mediu cu Agentia de Protectie a Mediului, deoarece au atributii diferite.

"In ceea ce priveste atributiile celor doua, Garda de Mediu si APM, nu le putem comasa, au cu totul alte atributii. A fost o discutie pe aceasta tema si dupa ce am luat toate elementele necesare am considerat ca trebuie sa fie doua structuri independente, trebuie sa fie independente chiar daca sunt in coordonarea ministerului.

In ceea ce priveste reducerile de personal la aceste doua agentii, da, este tema data.

Ieri am discutat a doua oara, au venit cu o propunere care nu m-a multumit si vom reanaliza. Vor fi aceste restructurari, dar pe baza unui audit sanatos, nu pe baza faptului ca raza la toata lumea in mod egal", a precizat ministrul.

Borbely a spus ca spera ca auditul sa fie finalizat in luna iulie, aratand ca reducerile au in vedere bugetul anului viitor.

"Pana in luna iulie trebuie sa terminam auditul pentru ca deja bugetul pe anul viitor si salariile pe anul viitor vor fi dimensionate in asa fel, in cazul in care reducem cu cap, si salariile vor fi mai decente. Daca nu reducem ramanem la salarii mai mici. Vom avea libertatea sa mergem cu personal mai putin, dar putem cei care vin si lucreaza bine sa avem", a aratat ministrul.

In schimb, Borbely se gandeste la o suplimentare de personal la Agentia Fondului de Mediu unde, considera el, sunt prea putini angajati fata de sumele care trebuiesc cheltuite.

"Avem o problema la Agentia Fondului de Mediu, care are foarte putini oameni fata de volumul de munca. Avem de cheltuit 1,8 miliarde de euro; anul trecut au cheltuit 300 de milioane. Sa externalizam, sa gasim alte solutii", a declarat Borbely.

Intrebat daca in calitate de ministru si deputat este dispus sa renunte la anumite cheltuieli, Borbely a raspuns vizibil iritat: "Eu, ca ministru si deputat, am o reducere de 25% la salariu, alte cheltuieli ma mai gandesc".

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#angajati, #concedieri, #mediului, #ministerul , #stiri Romsilva