The Rompetrol Group isi recompenseaza angajatii cu actiuni Rompetrol Rafinare

Luni, 12 Noiembrie 2007, ora 12:10
994 citiri
The Rompetrol Group isi recompenseaza angajatii cu actiuni Rompetrol Rafinare

The Rompetrol Group (TRG) va recompensa o parte din angajati, din cadrul grupului de companii Rompetrol, cu actiuni Rompetrol Rafinare (RRC), prin intermediul entitatii din Olanda Stichting Administratiekantoor (TRG Stichting), informeaza un comunicat remis luni Bursei de Valori Bucuresti.Operatiunea ce va fi derulata de TRG va consta in acordarea catre beneficiarii determinati a unor certificate netranzactionabile emise de catre TRG Stichting, care vor corespunde unui anumit numar de actiuni Rompetrol Rafinare (RRC). Certificatele vor fi acordate unor administratori, directori si angajati ai companiilor din grupul Rompetrol, conform unor criterii de performanta stabilite de catre TRG.

Actiunile RRC care stau la baza acestei operatiuni au fost recent achizitionate de catre TRG Stichting de la Rompetrol Financial Groul SRL. Vineri, Rompetrol Financial Groul SRL a vandut 252 actiuni Rompetrol Rafinare (RRC), reprezentand 1,194% din capitalul social, printr-o tranzactie speciala (deal), pentru suma totala 22,9 milioane lei (6,73 milioane euro). Transferul s-a realizat la cotatia de 0,0910 lei, cu 14,15% mai jos decat pretul de inchidere din sedinta precedenta, conferind companiei o capitalizare de 1,92 miliarde lei (564,7 milioane euro, 826,5 milioane dolari).

Compania Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) - rafinaria Petromidia - a afisat in al treilea trimestru din 2007 o pierdere de 78,27 milioane lei (33,07 milioane dolari), de circa 13 ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, din cauza diferentelor de curs valutar.

Cresterea pretului titeiului a condus la o reducere a marjelor de rafinare, activitatea din exploatare inregistrand in trimestrul al treilea (T3) o pierdere de 23,53 milioane lei, in conditiile in care in perioada similara din 2006, activitatea din exploatare a generat un profit de 25,55 milioane lei. Activitatea financiara a inregistrat un rezultat negativ in iulie-septembrie 2007, de 54,74 milioane lei, cu 72% mai mare decat in acelasi interval din 2006, cand pierderea financiara s-a cifrat la 31,69 milioane lei.

Cifra de afaceri a Rompetrol Rafinare din perioada iulie-septembrie 2007 s-a mentinut la 1,527 miliarde lei (645 milioane dolari), cat a fost intervalul echivalent al anului trecut.

Rompetrol Rafinare Constanta estimeaza pentru acest an un profit net de 6,57 milioane dolari (15,17 milioane lei), in conditiile in care compania a inregistrat in 2006 o pierdere de 45,95 milioane lei. Cifra de afaceri pentru 2007 este prevazuta sa atinga 1,98 miliarde dolari, sub nivelul anului trecut, cand afacerile companiei s-au cifrat la 2,20 miliarde dolari (5,39 miliarde lei).

<br /><br /><b>Bloombiz.ro Newsletter </b><p /><p>Aboneaza-te la <a href="http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4" target="_blank">newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.</p><br />

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...