Stiri bursiere - 19 Iulie 2006

Miercuri, 19 Iulie 2006, ora 08:13
1058 citiri

ROMPETROL RAFINARE Constanta A- RRC

Directorul financiar al Rompetrol Olanda, audiat de procurori. Directorul financiar al Rompetrol Olanda, Alexandru Bucsa, a fost audiat de catre procurorii instantei supreme intr-unul din dosarele in care Dinu Patriciu este acuzat de infractiuni economice, alaturi de mai multe persoane. Pe de alta parte, agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit in data de 18 iulie perspectiva ratingului acordat grupului Rompetrol, de la A"negativaA" la A"stabilaA", si a confirmat ratingul A"B-A" pentru creditele pe termen lung. (Sursa: Agentia de Presa Mediafax)

SSIF BROKER Cluj A- BRK

Profit cu 27% mai mic in semestrul I. Societatea de intermediere pe piata de capital SSIF Broker din Cluj a anuntat o scadere de 27% a profitului brut pe semestrul I fata de perioada similara a anului anterior. Societatea a inregistrat in primele sase luni un profit brut de 6,83 Mil RON (1,92 Mil EUR) fata de un castig brut de 9,3 Mil RON in perioada similara a anului trecut. Scaderea profitului s-a produs in ciuda cresterii volumului de tranzactii de la Bursa de Valori Bucuresti fata de anul trecut si a fost cauzata in principal de evolutia nefavorabila a principalelor actiuni cotate de piata. (Sursa: Ziarul Financiar)

BRAICONF Braila A- BRCR

Un pachet de 5,82% din actiuni si-a schimbat proprietarul. Actiunile producatorului de confectii Braiconf Braila au facut in data de 17 iulie obiectul unor tranzactii semnificative pe piata Rasdaq, transferandu-se in total 5,82% din capitalul societatii,

valoarea tranzactiilor depasind 500.000 EUR. Cele mai mari pachete s-au vandut la 0,7 RON/actiune. (Sursa: Ziarul Financiar)

Ofertele financiare pentru CEC vor fi deschise pe 25 iulie Comisia de privatizare va anunta finalistii in procesul de privatizare a CEC in data de 25 iulie, dupa deschiderea ofertelor financiare, potrivit declaratiei presedintelui comisiei de privatizare a bancii, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Pana la deschiderea ofertelor financiare, comisia va evalua numai ofertele tehnice depuse de Raiffeisen Zentralbank in consortiu cu Raiffeisen International, OTP Bank si National Bank of Greece. In aceasta etapa, oferta tehnica are o pondere de 25% in punctajul total, iar cea financiara 75%. Dupa anuntarea finalistilor, se va trece la faza finala, a ofertelor

imbunatatite, in care pretul va fi singurul criteriu de departajare. Castigatorul in privatizarea CEC va fi anuntat in cel mult doua luni de la 25 iulie. (Sursa: Agentia de Presa Mediafax)

SSIF IEBATRUST

Barba Center, Calea Buzesti Nr. 66-68, Et.8, Sector 1 Bucuresti

Telefon: 021.313.0102; 021.313.1597

E-mail : office@iebatrust.ro