Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SSIF Prime Transaction: Bursa de Valori Bucuresti - 3 Februarie 2006

SSIF Prime Transaction: Bursa de Valori Bucuresti - 3 Februarie 2006
Ultima sedinta din saptamana a fost linistita, fara evenimente deosebite, cu o lichiditate redusa si oscilatii mici ale indicilor. Surprize placute au existat, insa evolutia de ansamblu a pietei a fost lipsita de culoare. In total s-au derulat tranzactii in valoare de 43,29 milioane RON, sub media ultimelor zile, iar indicii au inchis la variatii mici fata de sedinta precedenta. La nivelul intregii saptamani, bursa a crescut, indicii BET si BET-C inregistreaza aprecieri de peste 5%, iar BET-FI a urcat cu 2,2%.Biofarm Bucresti (BIO) s-a impus astazi ca cel mai tranzactionat emitent, cu un rulaj de 6,3 milioane RON, urmare a unui volum de aproape 9,9 milioane de actiuni tranzactionate. Este un volum record de la listarea la BVB, iar faptul ca ocupa primul loc dupa valoarea tranzactiilor se poate datora si unei prestatii mai modeste din partea actinuilor ce, in mod traditional, se tranzactionau mai intens. Dupa deschidere actiunile BIO au crescut la un maxim de 0,65 RON, dupa care insa si-au revenit si au evoluat liniar pana la final, in jurul pretului de 0,6350 RON (+0,8%).
O alta surpriza placuta a fost cresterea in a doua parte a sedintei a cursului titlurilor Rompetrol Rafinare (RRC), dupa o prezenta modesta in prima parte. Probabil faptul ca astazi urmau sa fie publicate rezultatele financiare preliminate pe anul 2005 a impulsionat cumparatorii, in speranta unor rezultate bune si cursul a crescut pana la un maxim de 0,1230 RON, unde de altfel a si inchis, cu 2,5% mai sus fata de sedinta anterioara. Insa cei care au cumparat in perspectiva rezultatului preliminat au fost probabil dezamagiti, compania a raportat un profit in scadere fata de 30 septembrie, de 269,4 milioane RON, fata de 408,88 milioane RON la septembrie. In special din activitatea financiara au venit pierderile trimestrului al patrulea.

Surpriza saptamanii a fost Carbid-Fox Tarnaveni (CRB). A scazut puternic in ultimele zile din ianuarie, cu circa 33% pana la 0,0300 RON, dupa care, in doar 3 zile, a recuperat integral aceste scaderi si a revenit deasupra palierului de 0,0450 RON. Astfel, fata de ultima zi din ianuarie CRB inregistreaza o crestere de 51,7%. Astazi a crescut la maximul posibil al zilei 0,0455 RON (+14,9%) chiar de la deschidere si a evoluat in mare parte la acest pret, cu toate ca a avut loc la un moment dat o cadere brusca la 0,0405 RON, urmata insa de o revenire la fel de rapida. Volumul tranzactionat a depasit 4,6 milioane actiuni, ceea ce reprezinta un maxim istoric.

Titlurile SIF au parcurs o sedinta modesta, fara prea multe tranzactii. Toate au avut o lichiditate slaba si au oscilat putin la nivelul preturilor. Cel mai tranzactionat a fost SIF Moldova (SIF2), cu un rulaj de 4,8 milioane RON, iar singurul care a crescut este SIF Banat-Crisana (SIF1), la un pret de 2,66 RON (+0,4%).


Adresa : Calea Vitan nr.12, bl. V50 B, parter, ap. 29, sector 3
Telefon : 3224614/3215981
Fax : 3215981
email : office@primet.ro
Pagina internet : www.primet.ro

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 760 ori