Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SSIF Prime Transaction: Bursa de Valori Bucuresti - 13 Martie 2006

SSIF Prime Transaction: Bursa de Valori Bucuresti - 13 Martie 2006

Convocatorul la SIF Banat-Crisana, prin care se propune majorarea capitalului social, a adus un optimism binevenit printre investitoriIn special printre investitorii in actiuni SIF, sperantele ca si alte SIF-uri vor recurge la operatiuni asemanatoare aducand inca din primele minute cumparatorii in piata. Astfel, indicele BET-FI era pe o crestere de circa 4% la jumatatea sedintei, dupa care a mai scazut, pe unele SIF-uri incepand sa apara vabzatori mai multu la finalul sedintei. Si restul actiunilor importante au crescut astazi, a fost o sedinta buna sub acest aspect, cu cresteri moderate, dar generalizate. Doar lichiditatea a fost ceva mai slaba, a revenit in jurul mediei de 30 milioane RON.

De la prima categorie, cel mai tranzactionat titlu a fost BRD A- GSG (BRD), cu un rulaj total de 4,6 milioane RON. Performanta asta a fost posibila datorita unor transferuri mai mari realizate spre final, cateva ordine mari postate la vanzare si-au gasit cumparatori si astfel BRD a trecut pe primul loc, la categoria sa. Insa cursul nu a avut aceeasi evolutie. A urcat chiar la inceput la 18,1000 RON/actiune si dupa aceea s-a apropiat de 17,7 RON, pretul de vineri. Pana la finalul sedintei n-au existat oscilatii majore, astfel ca BRD a inchis pe o usoara crestere, de 0,6%, la 17,8 RON/actiune.

Singura actiune lichida care a scazut astazi este Rompetrol Rafinare Constanta (RRC). Aici a inceput sa se vanda in a doua parte a sedintei, maximul fiind atins tot dupa deschidere, la nivelul de 0,0950 RON/actiune. Insa in ultima ora s-a accelerat scaderea, astfel ca inchiderea avea sa se faca la 0,0925 RON (-1,1%). La fel ca in cazul BRD, lichiditatea a revenit la o cota modesta dupa saltul de vineri, in total s-au tranzactionat astazi putin peste 11 milioane de actiuni.

Astfel, Rompetrol Rafinare a pierdut pozitia de cel mai tranzactionat emitent de la a doua categorie, in favoarea companiei Impact Bucuresti (IMP), care de cateva zile se tranzactioneaza mai intens si pe crestere de curs. Astazi, la fel, chiar daca in prima parte a sedintei IMP era unul dintre putinele cazuri de scadere, cursul nemiscandu-se din 0,5500 RON/actiune. Jumatatea sedintei a venit cu un apetit la cumparare ce a facut ca actiunile IMP sa se inscrie pe un trend de crestere, pana la maximul de 0,5800 RON (+4,5%), maximul zilei.

Este posibil ca in segmentul SIF sa fi inceput astazi o noua perioada, s-a intrat deja pe un taram nou, acela al majorarii de capital social. Primul SIF care a facut ceva in acest sens, printr-un convocator de AGA a fost SIF Banat-Crisana, suspendat astazi de la tranzactionare, conform regulilor de transparenta a informatiei. Astfel, a ramas ca celelalte SIF-uri sa absoarba efectele acelui convocator, chiar de la deschidere. Dar lucrurile inca sunt departe de a fi clare in acest moment, fapt pentru care investitorii au fost mai rezervati, iar in a doua jumatate a sedintei nu au mai sustinut atat de mult cursul si au inceput sa apara si vanzatori. SIF-urile au ramas printre cele mai tranzactionate societati de astazi si si-au mentinut in mare avansul fata de preturile de inchidere de vineri. Cel mai tranzactionat titlu din intreaga piata a fost SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de peste 6 milioane RON si cu o crestere de 3,2% la 2,58 RON/actiune.

Adresa : Calea Vitan nr.12, bl. V50 B, parter, ap. 29, sector 3

Telefon : 3224614/3215981

Fax : 3215981

email : office@primet.ro

Pagina internet : www.primet.ro

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 688 ori