Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SSIF Prime Transaction: Bursa de Valori Bucuresti - 1 Februarie 2006

SSIF Prime Transaction: Bursa de Valori Bucuresti - 1 Februarie 2006
Luna februarie a inceput cu bine pe piata bursiera, cu o sedinta foarte buna in care am asistat la cumparari masive. La modul cum se cumparau astazi unele actiuni, dintre cele cu lichiditate ridicata, se pare ca au fost investitori mai mari prezenti in piata. Indicii au crescut aproape neintrerupt, astfel ca la final toti trei au stabilit noi maxime istorice. BET si BET-C au acumulat o crestere de 3%, in timp ce BET-FI a urcat cu 1,4%, pe SIF-uri piata echilibrandu-se in a doua parte a sedintei. Actiunile petroliere, bancare, SIF-urile au avut un ritm mai intens de tranzactionare, in general pe ordine de cumparare, astfel incat s-a adunat un rulaj de peste 80 milioane RON, peste media ultimei perioade.De departe cel mai tranzactionat emitent a fost BRD-GSG (BRD), cu un rulaj de 16,5 milioane RON, aferent unui volum de peste 900 mii actiuni, un maxim al ultimelor 11 luni.Cumparatorii au intrat puternic in piata inca din prima ora a sedintei, ducand cursul pana la palierul de 18 RON/actiune. Pana la final cursul nu a scazut sub acest prag, a atins un maxim de 18,2 RON, inchizand la 18,1 lei noi (+4%). Activitatea de tranzactionare pe titlurile BRD a fost mult mai intensa in sedinta de astazi si a fost dominata de ordine de cumparare, fapt de altfel justificabil, actiunile BRD fiind subevaluate comparativ cu celelalte actiuni bancare, prin prisma rezultatelor financiare, a activelor si a cotei de piata.
Segmentul petrolier nu a fost ignorat de cumparatori. Cu o evolutie mai linistita pe parcursul sedintei, in jurul pretului de 0,6250 RON, Petrom Bucuresti (SNP) a inceput sa fie mai activ in ultima ora. Atunci s-a intrat in forta la cumparare pe titlurile SNP, care astfel au atins un maxim de 0,6450 RON (+4,9%), unde au si inchis. SNP a iesit in acest fel din faza de stagnare in care a evoluat in ultima decada a lunii ianuarie, iar de la inceputul anului inregistreaza o crestere de peste 35%. Rompetrol Rafinare (RRC) a avut o prestatie modesta astazi, dupa caderea brusca de ieri, de la finalul sedintei, cursul s-a stabilizat strans in jurul nivelului de 0,1210 RON.

Una din cele mai bune evolutii de la categoria a doua, daca luam in calcul si lichiditatea, nu numai miscarile cursului, au avut-o actiunile Impact Bucuresti (IMP). La fel ca SNP, titlurile IMP s-au echilibrat in ultimele zile in jurul unui pret de 0,57 RON. Ieri si astazi au avut loc unele cresteri si pretul de echilibru s-a mutat mai sus. Astazi a fost depasit pragul de 0,6 RON, iar spre finalul sedintei, in urma unor ordine mai masive de cumparare, cursul a urcat la maximul de 0,6150 RON (+4,2%). IMP se numara printre cele mai bune evolutii din acest an, fata de ultima sedinta din 2005 inregistreaza o crestere de 36,7%.

Actiunile SIF au crescut aproape constant in prima jumatate a sedintei, mai mult sau mai putin, dupa care s-au echilibrat. SIF Moldova (SIF2) inregistreaza cea mai mare crestere la nivelul inchiderii, de 1,95 la un pret de 2,68 RON. Varful a fost atins la jumatatea sedintei, la pretul de 2,71 RON. Volumul a fost bun, la fel ca in ultimele sedinte, astazi fiind tranzactionate circa 4 milioane de actiuni.

Pentru a doua sedinta consecutiv, pe titlurile Mittal Steel Roman (PTRO) au intrat cumparatorii in forta. Astfel, cateva ordine mai mari de cumparare au dus pretul la palierul de 6 RON , iar la final a avut loc o crestere brusca la maximul poibil al zilei, 6,25 RON (+25%), in conditiile in care s-au tranzactionat 67550 actiuni, cu mult peste media obisnuita. Ieri s-au tranzactionat peste 80 mii actiuni, pana la pretul de 5 RON. Astfel, cu un rulaj de 524 mii RON, PTRO este cel mai tranzactionat titlu din piata Rasdaq, piata pe care s-au rulat astazi 1,43 milioane RON.

Adresa : Calea Vitan nr.12, bl. V50 B, parter, ap. 29, sector 3
Telefon : 3224614/3215981
Fax : 3215981
email : office@primet.ro
Pagina internet : www.primet.ro

Investmania.ro - Primesti 10.000 vRON si inveti sa investesti pe Bursa !


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 687 ori