Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol vrea sa cumpere in 2014 actiunile statului la Rompetrol Rafinare

Rompetrol vrea sa cumpere in 2014 actiunile statului la Rompetrol Rafinare


Grupul Rompetrol se asteapta sa finalizeze in acest an procedurile privind achizitia de la statul roman a participatiei de 26% la Rompetrol Rafinare, a declarat, joi, Azamat Zhangulov, senior vicepresedinte al grupului, prezent la o conferinta pe tema exporturilor romanesti.

"Am discutat pe aceasta tema saptamana trecuta cu ministrul Economiei, domnul Constantin Nita, si speram sa definitivam pana la inceputul lunii iulie un plan privind actiunile in perioada urmatoare. Speram si ne asteptam sa terminam procedurile in acest an", a spus Zhangulov.

Potrivit acestuia, Rompetrol deja a demarat proiectele pe care s-a angajat sa le dezvolte conform memorandumului cu statul roman.

"Deja am inceput sa lucram la proiecte, facem studii de fezabilitate si alte lucrari de pregatire", a adaugat oficialul companiei.

Intrebat daca are cunostinta de alte companii care ar fi interesate sa achizitioneze pachetul de 26% detinut de stat la Rompetrol Rafinare, Zhangulov a raspuns ca o competitie este binevenita, dar ca oferta grupului Rompetrol va ramane aceeasi.

200 de milioane de euro pentru 26% din pachetul de actiuni Rompetrol Rafinarie

Memorandumul dintre Rompetrol si statul roman a fost aprobat in Guvern la finele lunii ianuarie 2014. Documentul prevede faptul ca Rompetrol va achizitiona cu 200 de milioane de dolari o participatie de 26% din Rompetrol Rafinare. De asemenea, memorandumul prevede infiintarea unui fond de investitii comun in valoare de un miliard de euro.

Statul roman va organiza o licitatie pentru vanzarea participatiei de 26% din Rompetrol Rafinare, pentru care Rompetrol s-a angajat sa plateasca 200 de milioane de dolari, a declarat Azamat Zhangulov in februarie.

"Va fi organizata o licitatie, vom participa cu o oferta 200 de milioane de dolari pentru aceste actiuni, asa cum ne-am angajat. Este decizia Guvernului cand va fi organizat acest proces, dar speram sa fie intr-o perioada scurta de timp. Noi suntem gata sa livram acesti bani in cel mai scurt timp", a spus oficialul companiei.

Zhangulov a mai spus ca, pentru fondul de investitii de un miliard de euro, nu vor fi necesare garantii din partea statului roman.

Rompetrol a identificat deja doua proiecte majore, in valoare de aproximativ 350 milioane de dolari: realizarea unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia si extinderea retelei de benzinarii pe piata locala, cu un impact pozitiv si in comunitatile in care vor fi implementate - crearea directa a aproximativ 2.000 de locuri de munca in diverse stadii ale proiectelor si venituri generate de investitii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1532 ori