Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol se extinde in Ucraina

Rompetrol se extinde in Ucraina
Grupul Rompetrol a infiintat Rompetrol Ucraina - subsidiara care va asigura, intr-o prima etapa, operatiuni de vanzare en-gros, iar in termen de doi ani operarea a aproximativ 200 de benzinarii, informeaza un comunicat remis Agentiei Rompres.
Rompetrol Ucraina isi incepe activitatea prin importul carburantilor produsi la Rompetrol Rafinare si distributia acestora in retelele de benzinarii particulare.

' Piata ucraineana are nevoie de produse de calitate din categoria celor produse de Rompetrol Rafinare, iar principalul obiectiv pentru acest an este sa dezvoltam aici o retea de benzinarii, prin sistemul de franciza si construirea de statii noi. In Ucraina exista sapte rafinarii, insa doar patru sunt functionale, productia lor fiind sub capacitatea reala. Pe de alta parte, parcul auto este in continua schimbare, masinile noi au nevoie de carburanti de calitate Euro 3 si Euro 4. Era nevoie de Rompetrol pe aceasta piata', a declarat vicepresedintele Grupului, Eric Kish, responsabil cu dezvoltarea si extinderea regionala a companiei.

Directorul general al Rompetrol Ucraina este Laurentiu Argesanu, fost director de operatiuni al Rompetrol Downstream (din 2003). Acesta va coordona initial proiectele de dezvoltare in sudul Ucrainei si apoi la nivel national, prin concentrarea pe marile orase din nordul tarii. In anul 2001, Laurentiu Argesanu a contribuit la deschiderea primei statii Rompetrol in Romania, implicandu-se apoi in restructurarea retelei de benzinarii. Totodata, Argesanu a facut parte din echipa care a implementat sistemul Fill & Go, participand, totodata, la initierea si derularea proiectului Hei.

'Unul dintre avantajele competitive ale Rompetrol il reprezinta pozitionarea strategica a Rompetrol Rafinare, cea mai apropiata rafinarie de coasta ucraineana a Marii Negre - la 500 de kilometri distanta. Lipsa de pe aceasta piata a unor companii cu traditie in domeniu reprezinta un moment propice pentru ca Rompetrol sa demonstreze, inca o data, ca este un adevarat lider, certificat prin experienta recunoscuta in Romania, dar si in celelalte tari in care activam', a afirmat Laurentiu Argesanu.

Rompetrol Ucraina isi va desfasura activitatea pe o piata cu potential mare de consum: populatia este de 47,3 milioane locuitori, in care activeaza principalii operatori regionali din domeniu, ce detin intre 30 si 90 de benzinarii proprii. Niciunul nu are insa o cota de piata majoritara.

The Rompetrol Group N.V. este o companie petroliera multinationala cu sediul central in Olanda si care are principalele operatiuni in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul activeaza in principal in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie si alte servicii petroliere. Avand peste 8.000 de angajati in 12 tari, TRG estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 6 miliarde de dolari.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1008 ori