Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Rafinare: majorare de capital social pentru plata datoriilor

Rompetrol Rafinare: majorare de capital social pentru plata datoriilor

Rompetrol Rafinare, controlata de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, isi va majora capitalul social cu 450 milioane lei in scopul "unei plati partiale si rascumpararii unei parti corespunzatoare din obligatiunile emise de societate", potrivit unui comunicat emis Bursei de Valori Bucuresti, informeaza NewsIn.

"Majorarea va fi efectuata prin emiterea unui numar maxim de 4,5 miliarde actiuni ordinare noi, in valoare nominala de 0,1 lei fiecare", se arata in Convocatorul transmis joi BVB.

Majorarea de capital a Rompetrol Rafinare va fi decisa in Adunarea Generala a Actionarilor din 30 iunie.


In prezent, capitalul social al companiei este de 2,109 miliarde lei.


Rompetrol trebuia sa plateasca statului roman datoria de 603 milioane lei in contul careia s-au emis obligatiuni in 2003, cu scadenta in 2010.


Potrivit Ordonantei de genta nr. 118 din 2003, creantele bugetare ale Rompetrol Rafinare, la data de 30 septembrie 2003, s-au transformat in obligatiuni.


Rompetrol Rafinare este listata la categoria a II-a a BVB si face parte din Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan.


The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania KazMunaiGaz.


De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni.


Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1742 ori
Citeste mai multe desprecapital datorii majorare rafinare rompetrol