Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol Rafinare investeste 10 milioane in rafinarie

Rompetrol Rafinare investeste 10 milioane in rafinarie
Rompetrol Rafinare investeste 10 milioane dolari in cea de-a treia faza a unui proiect de crestere a profitabilitatii rafinariei, implementat impreuna cu compania americana HSB Solomon Associates LLC (Solomon), in luna iunie, informeaza un comunicat al companiei.

Proiectul de crestere a profitabilitatii rafinariei - 'Masurarea, Managementul si Maximizarea Marjei Financiare Nete (NCM)' se desfasoara in 4 faze, care constau in evaluarea performantei, dezvoltarea planului de actiune, asistenta la implementare si sustinerea imbunatatirii rezultatelor care intervin ca urmare a parteneriatului.

Conform contractului de consultanta semnat in noiembrie 2006, durata de implementare a celei de-a trei etape este de 18 luni.

Aceasta faza are ca scop cresterea eficientei in sectorul energiei, in optimizare si planificare, pierderile de hidrocarburi, calitatea produselor, eficienta organizationala, mentenanta si siguranta, practici de management pentru unitatile de procesare si control avansat al proceselor.

Ultimul pas al acordului de consultanta va avea ca obiective validarea beneficiilor si reauditarea practicilor de lucru, insusite de reprezentantii rafinariei pe parcursul derularii parteneriatului cu Solomon Associates.

In primul trimestru al acestui an, Rompetrol Rafinare a inregistrat o cifra de afaceri de 664 milioane dolari, in crestere cu 32 la suta fata de perioada similara din 2006. Rafinaria comercializeaza o gama larga de produse, atat pe piata interna cat si pe pe pietele din Bulgaria, Turcia, Georgia, Moldova, Ungaria, Croatia, Bosnia, Albania si Europa Occidentala.

HSB Solomon Associates LLC (Solomon) este o companie membra a American International Group, Inc. (AIG) si ofera servicii industriei globale de rafinare si petrochimie de mai bine de 25 ani.

Solomon realizeaza in prezent benchmarking pentru 80 la suta din capacitatile mondiale de rafinare si pentru 70 la suta din cele de productie petrochimica (etilena). Cu sediul central in Dallas, Texas, Solomon are birouri in Londra, Beijing si Singapore, si reprezentante in New York, Paris, Moscova, Ecuador, Tokyo, si Coreea de Sud.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1044 ori