Rompetrol aloca 250 mil. dolari pentru a-si creste capacitatea de rafinare

Vineri, 08 Iunie 2007, ora 10:42
899 citiri

Rompetrol Rafinare vrea sa investeasca, in urmatorii doi ani, circa 250 de milioane de dolari, pentru a majora capacitatea de rafinare a Petromidia de la 3,7 milioane de tone petrol/an la 5 milioane de tone, a declarat, vineri, agentiei NewsIn, directorul in cadrul companiei, Nicola Samargiu.

Potrivit directorului pentru calitate, sanatate, siguranta si protectia mediului (QHSE) din cadrul Rompetrol Rafinare, investitiile in tehnologie se vor realiza in conditii de maxima eficienta tehnologica si de protectie a mediului, conform normelor internationale in vigoare.

"Daca vorbim strict doar de o suma pentru investitii cu impact asupra mediului, deci fara investitiile tehnologice, aceasta este estimata la 7,5 milioane dolari", a punctat Nicola Samargiu.

Reprezentantul Rompetrol Rafinare a mai aratat ca de la privatizarea Rafinariei Petromidia, in 2001, Grupul Rompetrol a alocat aproximativ 225 milioane de dolari pentru realizarea de investitii tehnologice si de mediu, din care aproximativ 40 milioane de dolari au reprezentat investitii directe pentru protectia mediului.

"La nivelul grupului, sumele totale investite in ultimii 6 ani in tehnologie si mediu se ridica la circa 600 milioane dolari", a mai punctat acesta.

Samargiu a adaugat ca Rompetrol Rafinare Constanta a initiat, in 2001, un program complex, prin care vrea ca pana in 2010 Petromidia sa se claseze intre primele 25 cele mai performante unitati de procesare a titeiului din Europa.

Petromidia a rafinat, anul trecut, 3,7 milioane tone petrol, cea mai mare cantitate pe care a prelucrat-o vreodata.

Rompetrol Rafinare estimeaza un profit net de 16,53 milioane lei in 2007, in conditiile in care compania a inregistrat anul trecut o pierdere de 45,95 milioane lei.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...