Rompetrol a avut un an 2005 extraordinar

Sambata, 04 Februarie 2006, ora 03:23
833 citiri

Cifra de afaceri a companiei Rompetrol a fost de 2,34 miliarde de dolari, in crestere cu 45 la suta fata de 2004, iar profitul operational a fost de 164 de milioane de dolari, in crestere cu 62 la suta fata de anul precedent.Rompetrol a preluat compania Dyneff, cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere din Franta, iar in urma acestei investitii, cifra de afaceri a companiei se va dubla.

Cresterea inregistrata de Rompetrol a venit si pe fondul unor evenimente neprevazute in tara, catastrofele naturale si situatie politico-economica a Romaniei prilejuind o crestere a pretului titeiului si a produselor petroliere cu aproximativ 40 de procente.

Suma pe care Grupul Rompetrol a platit-o catre Bugetul de Stat sub forma de taxe a fost de 730 de milioane de dolari, suma care reprezinta peste 6 la suta din veniturile Bugetului de Stat.

Presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a declarat: "Cererea de produse petroliere va fi din ce in ce mai mare, implicit investitiile pe care Grupul Rompetrol le va face in 2006 vor fi semnificative, pentru a consolida si diversifica oferta noastra. Ca urmare a intrarii pe piete cu risc financiar scazut, cum este cazul Frantei si Spaniei, Rompetrol care este o companie integrata si rentabila, va cauta cele mai ieftine resurse pe care sa le vindem, in continuare, pe pietele cele mai stabile. Toate acestea vor duce, si pe viitor, la rezultatele financiare extrem de buneA".

Rompetrol Rafinare, filiala a grupului Rompetrol, a inregistrat o cifra de afaceri de 2,15 miliarde de dolari, in crestere cu 40 la suta fata de 2004, si un profit operational de 162 de milioane de dolari, ceea ce reprezinta o crestere procentuala de 74 la suta fata de anul precedent.

Pentru viitorul apropiat, Rompetrol are ca obiectiv un plan de investitii de 260 de milioane de dolari pentru modernizarea rafinariei Petromidia si inca 100 de milioane de dolari pentru repornirea platformei petrochimice de la Petromidia. In urma modernizarilor, rafinaria Petromidia ar urma sa isi majoreze capacitatea de procesare de la 3,8 la 5 milioane de tone pe an.

Grupul are peste 8000 de angajati si a realizat o cifra de afaceri de 2,34 miliarde de dolari in 2005, urmarind sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere integrate din regiune si sa obtina o pozitie puternica in bazinul Marii Negre.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!