Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rompetrol a avut o cifra de afaceri de 1,78 miliarde de dolari

Rompetrol a avut o cifra de afaceri de 1,78 miliarde de dolari

Grupul Rompetrol a realizat in primele patru luni ale anului 2006 o cifra de afaceri consolidata de 1,78 miliarde dolari, de 2,5 ori mai mare decat in perioada similara a anului 2005.In acelasi interval, profitul operational consolidat (EBITDA) a atins 25 de milioane dolari, iar rezultatul net, incluzand dobanzile si amortizarile, a fost de circa 20 milioane dolari.

"Dobanzile mari duc la o crestere a cheltuielilor financiare in acest an fata de anul trecut, astfel incat platim mai mult pentru finantarile obtinute. Trebuie sa aveti in vedere ca importam tot titeiul pe care il procesam in rafinariile noastre. Grupul Rompetrol nu are in vedere achizitii in acest an, dupa cumpararea firmei franceze de distributie Dyneff fiind necesara o perioada de cel putin un an pentru integrarea acestei importante companii", a declarat Philip Stephenson, vicepresedinte al Grupului Rompetrol.

Rompetrol Rafinare (RRC), principala companie din Romania a Grupului, a obtinut in primele patru luni ale lui 2006 o cifra de afaceri consolidata de 690 milioane dolari, cu 68 de milioane dolari mai mare decat in perioada ianuarie-aprilie 2005, desi conjunctura de piata a fost mai putin favorabila.

Aceasta a fost cauzata de o reducere semnificativa a marjei de rafinare, ca urmare a cresterii constante a pretului titeiului si unui nivel relativ stabil al preturilor la pompa, la care se adauga un consum diminuat de carburanti pe plan intern, in lunile de iarna.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 721 ori