Raport zilnic de tranzactionare 20/07/2007

Vineri, 20 Iulie 2007, ora 17:48
947 citiri

Valoarea tranzactiilor din sedinta de azi este de 42,77 mil RON, cu 25% mai mica decat cea inregistrata in sedinta de ieri. Sapte emitenti au reusit in sedinta de azi sa depaseasca valoarea de 1 milion de dolari: Societatile de Investitii Financiare, Banca Transilvania si Banca Romana pentru Dezvoltare.

Lichiditate/Indici

Indicii bursieri inregistreaza o sedinta de usoare variatii pozitive, indicele BET-FI s-a apreciat cu 1,36%, pana la valoarea de 93.151,32 puncte, nou maxim istoric.

Obligatiuni

In piata obligatiunilor nu s-au inregistrat tranzactii in sedinta de azi.

Deal-uri

In sedinta de azi nu s-a realizat nici o tranzactie DEAL.

Top-uri

Cel mai mult in sedinta de azi s-au apreciat titlurile THR Marea Neagra (EFO) care au inregistrat o crestere de 9,60%, pana la pretul de 2,17 RON/actiune, iar cele mai mari scaderi au inregistrat titlurile Electrocontact (ECT) ce au pierdut in sedinta de azi 8,05% inchiderea fiind realizata la 0,16 RON/actiune.

Evolutie SIF-uri

Societatile de Investitii Financiare continua usor pe crestere si in sedinta de azi, cu 1,36%, dar pe volume destul de mici, normale pentru o zi de vara, valoarea de inchidere a indicelui BET-FI fiind de 93.151,32 puncte, nou maxim istoric.

SIF Oltenia se apreciaza usor in sedinta de azi, cu 1,07%, inchiderea fiind facuta la 4,74 RON/actiune, dupa un maxim atins in sedinta de azi la 4,8 RON/actiune, nou maxim istoric, pe un volum foarte mic, de doar 1,3 milioane de actiuni. SIF Moldova se apreciaza ceva mai mult, cu 2,31%, pretul de inchidere fiind 3,98 RON/actiune, maximul zilei, minimul fiind stabilit la 3,87 RON/actiune, pe un volum de 1,44 milioane de actiuni.

Cele mai supraevaluate fata de NAV-ul calculat cf. Normelor CNVM sunt titlurile SIF Transilvania si SIF Muntenia.

Evolutie alte sectoare la Bursa

Broker Cluj (BRK) revine pe o crestere, destul de buna in sedinta de azi, de 3,62 RON/actiune, pretul de inchidere fiind de 4,29 RON/actiune, foarte aproape de maximul zilei, minimul fiind facut la 4,14 RON/actiune, pe un volum de 0,3 milioane de actiuni. S-a observat o presiune la cumparare, mai ales in partea a doua a sedintei, ordine de vanzare mari nu au existat astazi in piata fapt ce a dus la aprecieri consecutive ale cotatiei.

Petrom (SNP) se apreciaza usor in sedinta de azi, cu 0,85%, pretul de inchidere fiind 0,59 RON/actiune, aproape de maximul zilei, pe un volum mic de numai 2,23 milioane deactiuni. Este posbil sa vedem noi aprecieri in sedintele urmatoare, ramane de vazut daca emitentul va reusi sa inchida peste rezistenta de la 0,6 RON in mai multe sedinte si acest prag sa devina un nou suport.

Banca Transilvania (TLV) inregistreaza o sedinta de crestere usoara, de 2,22%, pretul de inchidere fiind 0,92 RON/actiune, maximul zilei, dupa un minim facut la 0,89 RON/actiune, pe un volum foarte bun de peste 6,3 milioane de actiuni. In sedintele viitoare mai pot urma aprecieri pe acest emitent, fiind multi investitori dornici sa achizitioneze acest emitent, avand asteptari mari legate de rezultatele financiare pe primul semestru.

Rompetrol Rafinare (RRC) are o sedinta interesanta cu o apreciere in care inregistreaza o apreciere de 1,94%, pretul de inchidere fiind de 0,1050 RON/actiune, maximul zilei fiind atins la 0,1060 RON/actiune, pe un volum de 13,13 milioane de actiuni. Emitentul a rezistat in suportul de la 0,1 RON/actiune, fiind probabile noi aprecieri pana in pragul psihologic de la 0,12 RON/actiune in sedintele urmatoare.

Info

In sedinta de azi, dupa o apreciere de 1,36%, indicele BET-FI atinge un nou maxim istoric la 93.151,32 puncte.

Opinia brokerului

Pe Societatile de Investitii Finanaciare avem o sedinta de noi aprecieri, de 1,36%, valoarea indicelui BETFI fiind de 93.151,32 puncte, nou maxim, dar pe volume destul de mici. Se poate observa o presiune la cumparare pe acesti emitenti, vanzatorii mari lipsind momentan din piata, astfel este foarte posibil ca in perioada imediat urmatoare sa vedem noi aprecieri catre pragul psihologic de 100.000 puncte pentru indicele BET-FI.

Ramane de vazut in ce perioada de timp se va realize acest lucru, orice stire pozitiva care va
aparea in perioada urmatoare fiind de natura sa accelereze aceasta apreciere. Presiune la cumparare s-a obsevat si pe tilturile Bancii Transilvania si Broker Cluj, rezultatele financiare bune prognozate pentru primul semestru fiind de natura sa atraga investitorii. Pentru sedinta urmatoare ne asteptam la noi aprecieri, in special pe emitentii din domeniul financiar.