Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Rompetrol din trimestrul II depaseste estimarile

Profitul Rompetrol din trimestrul II depaseste estimarile

Profitul companiei Rompetrol Rafinare inainte de calculul dobanzilor, amortizarilor si impozitului pe profit (EBITDA), stabilit dupa standardele internationale (IFRS), de 48,2 milioane dolari, a depasit asteptarile analistilor de la Wood, care estimau un EBITDA de 44,8 milioane dolari.Profitul net dupa IFRS al Rompetrol Rafinare este estimat la 87,8 milioane lei pentru 2006 si 210 milioane lei in 2007, iar recomandarea este de cumparare de actiuni, cu perspectiva neutra, spun analistul Bram Buring de la banca de investitii Wood Company. Perspectiva privind pretul unei actiuni Rompetrol Rafinare este una de usoara scadere, pana la 0,08 lei, cu 3,6% mai putin decat pretul mediu de miercuri.

Pierderea de 6 milioane dolari de pe primul semestru al anului a fost cauzata de inchiderea unei instalatii timp de doua saptamani in luna martie, de majorarea mai redusa a preturilor la produse petroliere pe piata romanesca, fata de cresterea pretului mondial al petrolului si de influenta negativa a schimbului valutar, considera analistul Wood, Bram Buring.

De altfel, si trimestrul IV din 2005 a adus rezultate mai scazute din cauza intreruperii productiei pentru marirea capacitatii, amintesc analistii bancii de investitii. "Dupa doua trimestre mai slabe si cu sincope ale productiei, in trimestrul II din 2006 afacerile au revenit la normal, iar compania Rompetrol pare pe calea cea buna pentru a obtine rezultatele anuale pe care le estimam", considera Buring.

La finalul sedintei de tranzactionare de joi, titlul Rompetrol a atins o cotatie de 0,0808 lei/actiune, in scadere cu 2,65% fata de pretul stabilit la inchiderea sedintei anterioare de schimburi bursiere.

Cotatia de joi este cu 28,4% mai scazuta ca pretul actiunilor Rompetrol Rafinare (Petromidia) de la inceputul anului 2006, de 0,1130 lei, potrivit datelor Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Capitalizarea bursiera a companiei la pretul de miercuri era de 1,75 miliarde lei (632 milioane dolari), ceea ce reprezinta 2,84% din capitalizarea totala a companiilor listate la bursa, arata BVB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 794 ori