Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima sedinta a saptamanii a marcat o crestere a pietei

Prima sedinta a saptamanii a marcat o crestere a pietei

Indicele BET-C s-a apreciat cu 1,1%, iar indicele celor mai reprezentative titluri listate BET a urcat cu 0,76%. Segmentul SIF a evoluat pe mai tot parcursul sedintei pe variatii negative, inchizand in scadere cu 0,27%.

Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 40,93 milioane RON, cu putin peste valoarea inregistrata la finele sedintei de vineri. De fapt, piata a evlouat (la nivelul celor mai importante societati listate) in aproape toata sedinta pe scadere usoara si volume mici de tranzactionare, insa la final, in ultimele minute, au fost cumparatori mari in special pe SNP si BRD, cele doua titluri avand ponderi importante in indicii bursieri.

In segmentul bancar, in afara de titlurile Banca Transilvania (TLV) care au inchis la nivelul pretului de referinta, BRD si Banca Comerciala Carpatica (BCC) au inregistrat aprecieri semnificative ale cotatiilor pe o lichiditate sporita. Rulajul valoric cu titlurile BRD s-a ridicat la suma de 4,85 milioane RON, fiind tranzactionate 236 mii actiuni. Cursul a inchis la 20,8000 RON/actiune, in crestere cu aproximativ 2% (in apropierea celui mai ridicat nivel din ultima perioada). A fost un maraton al cumparatorilor in ultima jumatate de ora a sedintei, cand au crescut brusc si volumele tranzactionate, iar cursul a inceput sa urce semnificativ. Tot in ultima parte a sedintei a inceput sa creasca si BCC, cu un salt spectaculos al pretului pana la maxima de 0,6400 RON/actiune (+4,92%), nivel la care a si inchis sedinta.

Dupa o evolutie stabila pe mai tot parcursul sedintei, titlurile Petrom(SNP) au inregistrat o presiune la cumparare mai puternica pe final de sedinta (in ultimile 10 minute), ceea ce a dus la o crestere a cursului pana la 0,6150 RON/actiune (+3,36%). Un ordin de peste 1,8 milioane de actiuni a fost lansat la cumparare cu putin timp inainte de inchidere, ceea ce a si dus la cresterea brusca a pretului. Fara o evolutie spectaculoasa, Rompetrol Rafinare(RRC) a continuat sa se consolideze in jurul pretului de 0,1000 RON/actiune, nivel la care a si inchis, pe un volum de tranzactionare total de 17,4 milioane actiuni.

In segmentul SIF s-a consemnat o evolutie mixta a cotatiilor sis-au remarcat titlurile SIF5, cu cel mai mare rulaj la nivelul pietei, de 6,84 milioane RON. Pretul de inchidere la SIF Oltenia (SIF5) a fost cu 1,66% sub cel de referinta la 3,5600 RON/actiune, dupa incercari nereusite de a trece de pragul de 3,6100 RON/actiune reprezentand maxima zilei.

In piata Rasdaq s-au remarcat titlurile DAFR, cu un rulaj de peste 3,63 milioane RON, pe un volum total de tranzactionare de 1,4 milioane actiuni (1,55 din capitalul social). Cursul a urcat pe parcursul sedintei pana la un maxim de 2,6500 RON/actiune, insa a inchis la 2,6200 RON, cu un plus de 0,77% fata de pretul de referinta. In data de 15.02.2007 este convocata AGEA in care este propusa spre aprobare majorarea capitalului social cu suma de 92,27 milioane RON cu aport in numerar la valoarea nominala de 0,1 RON/actiune. Asta ar insemna ca actionarii de la data de inregistrare pot sa subscrie 10 actiuni noi la una detinuta, la un pret de 0,1 RON.

Bucuresti, sect. 3, Caloian Judetul 22 Telefon: 021-322.46.14

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 801 ori