Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata s-a inchis indecis

Piata s-a inchis indecis
In sedinta de astazi, piata a inchis mai degraba indecis, pe usoare cresteri la nivelul indicilor bursieri, BET si BET-C luand un avans de doar 0,15%, iar indicele BET-FI a urcat cu 0,32%. Lichiditatea a fost in scadere fata de sedinta precedenta pana la 46,75 milioane RON, iar titlurile SIF au acumulat si astazi cea mai mare pondere in totalul rulajului valoric.De remarcat rulajul foarte bun din piata obligatiunilor in suma de 73,94 milioane RON, ponderea cea mai mare fiind reprezentata de tranzactiile cu obligatiunile emise de catre Banca Mondiala, transferate la un clean price de 100% pe un volum de 72,55 mii obligatiuni (13,8% din toata emisiunea).
In segmentul petrolier, titlurile au inregistrat o evolutie diferita, Rompetrol Rafinare (RRC) reusind o revenire pe final de sedinta la cotatia de 0,0860 RON/actiune, cu 1,2% peste pretul de inchidere de ieri, iar Petrom (SNP) a inchis mai jos cu 0,86% la 0,5750 RON/actiune. RRC a acumulat un rulaj de 1,81 milioane RON pe un volum de tranzactionare de peste 21,16 milioane actiuni, pe fondul unei evolutii a cursului in prima parte a sedintei pe o panta descendenta pana la un minim de 0,0840 RON/actiune, nivel de la care a revenit pe crestere pana spre finalul sedintei.

Titlurile bancare au marcat o evolutie mai degraba de consolidare, la final atat TLV cat si BRD inchizand la nivelul pretului de referinta. Banca Transilvania (TLV) s-a clasat imediat in urma titlurilor SIF in clasamentul lichiditatii, inregistrand un rulaj de peste 2,2 milioane RON, iar cursul inchide a doua sedinta consecutiv sub palierul de 1 RON/actiune. BRD-GSG (BRD) a urcat pana la cotatia maxima de 18,9000 RON/actiune, dupa care pe final de sedinta a revenit catre pretul de inchidere de ieri.

Dintre titlurile cu o lichiditate sporita, cea mai buna evolutie au inregistrat titlurile SSIF Broker (BRK), care au recuperat din scaderile din sedinta precedenta urcand pana la 1,6400 RON/actiune. Insa volatilitatea a fost destul de ridicata, exitand momente in care cotatia a coborat si pana la 1,5600 RON/actiune in debutul sedintei. S-a tranzactionat un volum de 739 mii actiuni in valoare de 1,21 milioane RON. Cursul se mentine astfel in palierul de 1,6000 RON/actiune, creand astfel premisa unei reluari a tendintei ascendente catre maxima din ultima perioda de 1,8000 RON/actiune.

Titlurile Turbomecanica Bucuresti (TBM) se pare ca au reintrat pe panta descendenta pe care se inscrisesera de la inceputul lunii noiembrie, in sedinta de astazi inchizand la minima ultimei perioade de 0,7300 RON/actiune, formand astfel un dublu bottom la acest nivel. Intraday insa cursul a coborat pana la un minim de 0,7150 RON/actiune, de la care a revenit spre final de sedinta la nivelul la care a inchis, pe un volum de tranzactionare de 630 mii actiuni. In ultimele sedinte de tranzactionare o serie de persoane initiate au renuntat la participatiile pe care le detineau in cadrul companiei.

Titlurile din segmentul SIF au inregistrat si in sedinta de astazi o volatilitate sporita, cu o calmare pe final in apropierea preturilor de referinta. Exceptia o constituie SIF Transilvania (SIF3), care s-a desprins din pluton si a inregistrat o crestere ceva mai semnificativa, de 1,08% la 2,8000 RON/actiune. Singurul care a inchis pe minus a fost SIF Moldova (SIF2), pierzand 0,36% fata de pretul de referinta pana la la 2,7900 RON/actiune, totodata inregistrand si cel mai mare rulaj la nivelul pietei, de aproximativ 13 milioane RON.

Telefon : +(40) 749.044.044
Fax : +(40) 31.805.79.09
email : office@primet.ro
Pagina internet : www.primet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 958 ori