Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata de capital - in consolidare

Piata de capital - in consolidare

Si in sedinta de tranzactionare de joi a continuat aprecierea societatilor de investitii financiare (SIF) si majoritatii companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Si asta pe fondul unei lichiditati peste medie, brokerii apreciind ca este o perioada de consolidare pe piata.

Transferurile perfectate cu cele cinci SIF au totalizat 24,5 milioane de lei, acoperind aproape 60% din rulajul total de la BVB, iar indicele BET-FI a urcat cu 3,25%. SIF Banat-Crisana a fost cel mai lichid emitent de la bursa, cu operatiuni de 7,3 milioane de lei. Cotatia a urcat cu 0,8%, la 2,55 lei pe actiune.

In cazul SIF Moldova a fost raportata cea mai vizibila crestere a cotatiei, de 5,8%, la 2,36 lei pe unitate. Lichiditatea a fost de 3,6 milioane de lei. Banca Transilvania a avut inregistrate transferuri de 3,5 milioane de lei, pretul reusind sa urce cu 2,1%, la 1,49 lei pe titlu. Investitorii au achizitionat actiuni BRD - Groupe Societe Generale in valoare de 2,8 milioane de lei, in conditiile in care cotatia a avansat cu 3,5%, la 18 lei pe unitate.

Petrom a inchis la 58,5 bani pe actiune, cu 2,6% peste nivelul de miercuri, cu un rulaj de 3,07 milioane de lei. In schimb actiunile Rompetrol Rafinare si-au continuat tendinta descendenta coborand cu 1,3%, la 8,7 bani pe unitate. Valoarea tranzactiilor perfectate cu titlurile acestui emitent a insumat 2,9 milioane de lei, rezultata din transferuri realizate cu 3,4 milioane de actiuni.

Biofarm a revenit la tranzactionare, dupa doua sedinte in care a fost suspendata, ca urmare a aparitiei informatiilor legate de anularea privatizarii. Pretul a stationat la nivelul de luni, de 65,5 bani pe actiune, iar valoarea transferurilor a fost de 3,1 milioane de lei.

Indicele BET a urcat cu 2,01%, iar aprecierea indicelui BET-C a fost de 1,63%. Operatiunile de la BVB au insumat 42,7 milioane de lei, nivel comparabil cu cel consemnat in ultimele doua sedinte.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 801 ori