Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Petromidia isi majoreaza capacitatea de rafinare la 5 milioane tone

Petromidia isi majoreaza capacitatea de rafinare la 5 milioane tone

Rafinaria Petromidia, din Grupul Rompetrol, isi va creste din 2012 capacitatea de rafinare de la 3,8 milioane tone la 5 milioane tone de materie prima, in urma unor investitii totale de peste 377 milioane dolari. 

Rompetrol Rafinare a anuntat marti ca a inceput ultima faza a programului de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia, de la 3,8 milioane tone la peste 5 milioane tone de materie prima.

Valoarea investitiilor aferente acestuia se ridica in prezent la 234 milioane dolari, nivelul total fiind estimat la peste 377 milioane dolari.

"Programul face parte din strategia Grupului Rompetrol si a unicului sau actionar - KazMunaiGas, de consolidare si dezvoltare a prezentei in regiunea Europei Centrale si de Est, atat in Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina si Georgia, unde regasim statiile Rompetrol, cat si in tari precum Turcia, Serbia sau Grecia.


De asemenea, acesta sustine obiectivul companiei de pozitionare intre primele 25 de rafinarii din Europa, in baza profitabilitatii si a performantelor operationale", a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Arman Kairdenov.

Astfel, rafinaria va atinge, prin eliminarea constrangerilor operationale si modernizarea principalelor instalatii de productie, o capacitate de preluare de cinci milioane tone de materie prima, dar si cresterea randamentului de motorina, in acord cu evolutia pietelor de profil.


Compania Rompetrol Rafinare, membra a Grupului Rompetrol, detine doua rafinarii: Rafinaria Petromidia, inaugurata in 1979, si Rafinaria Vega, care proceseaza materie prima venita de la Petromidia (bitumuri, solventi, chimicale industriale).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 921 ori