Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pe o lichidiate mai mare decat media ultimei luni, piata a inchis in usoara scadere

Pe o lichidiate mai mare decat media ultimei luni, piata a inchis in usoara scadere
Pe o lichidiate mai mare decat media ultimei luni, un rulaj de peste 60,5 milioane RON, piata a inchis in usoara scadere, indicele BET-C fiind cu 0,16% mai jos fata de inchiderea de vineri. Segmentul SIF in medie s-a apreciat cu 0,84%, in timp ce indicele celor mai reprezentative titluri de la bursa, BET a inregistrat o scadere de 0,69%.

In segmentul bancar, titlurile au inregistrat evolutii diferite. Astfel Banca Transilvania (TLV), pe o valoare tranzactionata de 6,17 milioane RON a inchis in scadere cu 1,51% la 0,9800 RON/actiune. Este cel mai jos nivel atins in ultima perioada, confirmand tendinta descendenta pe care s-a incadrat cursul de tranzactionare la TLV. Titlurile BRD-GSG (BRD) au marcat o revenire mai ales in debutul sedintei, pana la nivelul de 18,4 - 18,5 RON/actiune, insa nu au reusit sa se mentina aici, la final ultima tranzactie realizandu-se la palierul de 18 RON/actiune (+0,56%).

Titlurile petroliere au evoluat pe parcursul sedintei pe directii diferite, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) a variat mai tot timpul sub pretul de ieri (si a inchis la 0,0879 RON/actiune, cu 2,8% in scadere), in timp ce Petrom (SNP) a fost pe crestere atingand nivelul maxim la 0,5600 RON/actiune, cu toate ca pe final de sedinta a revenit la cursul de ieri, de 0,5450 RON. RRC a cumulat un rulaj valoric de 4,46 milioane RON, insa pe o tendinta descendenta a cursului care a coborat pana la un minim de 0,0860 RON/actiune, cu o usoara revenire pe final.

La categoria I, cea mai buna evolutie la nivelul cursului apartine titlurilor Rulmentul Brasov (RBR), care au inchis cu 9,23% peste pretul de referinta la 0,0994 RON/actiune, pe fondul unei lichiditati ceva mai ridicate, de 443 mii RON. Din esalonul secund al bursei se remarca in continuare trendul peternic ascendent al titlurilor COS, unde, desi a fost un volum de numai 4 mii actiuni, cursul a crescut la limita maxima admisa, de 5,0000 RON/actiune (+14,9%).

In segmentul SIF, cele mai lichide dintre titluri au inregistrat si cele mai semnificative aprecieri ale cursului de tranzactionare, dovada ca aici a fost o sustinere mai buna din partea cumparatorilor. SIF Moldova (SIF2) a urcat pana la nivelul de 3,2000 RON/actiune (+2,89%), in timp ce SIF Oltenia (SIF5) a crescut cu 1,48%, totodata fiind si cel mai tranzactionat titlu din piata, cu un rulaj de 11,18 milioane RON.

In piata Rasdaq, tranzactii semnificative au fost realizate cu titlurile Dafora Medias (DAFR), in valoare de 2,6 milioane RON. Volumul de tranzactionare a depasit 1,04 milioane actiuni, reprezentand 3,14% din capiatlul social al companiei. In ultima vreme la vanzare s-a aflat actionarul Calburean Gheorghe.

De un real succes s-a bucurat IPO Alumil, tinand cont ca rata de suparasubscriere a fost de 15,4 ori, un record avand in vedere celelalte oferte publice initiale derulate prin intermediul bursei. Interesul manifestat pentru aceste actiuni a fost ridicat, in piata au fost plasate ordine care au mers pana la 6,1 milioane de actiuni (iar oferta totala se situa la 6,25 milioane actiuni).

<a href=http://www.primet.ro target=_blank><img src=http://www.bloombiz.ro/poze/LogoBloombizp.jpg align="left" border=0></a>

Telefon : +(40) 749.044.044
Fax : +(40) 31.805.79.09
email : office@primet.ro
Pagina internet : <a href=www.primet.ro target=_blank>www.primet.ro</a></b>Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 711 ori