Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Majoritatea actiunilor au stagnat in jurul cursurilor de ieri

Majoritatea actiunilor au stagnat in jurul cursurilor de ieri
Un singur pas inainte a facut piata in sedinta de astazi, sub aspectul valorii tranzactionate, care a depasit 16 milioane RON fiind astfel peste media ultimelor zile. Atat insa, in rest sedinta a fost modesta, majoritatea actiunilor au stagnat in jurul cursurilor de ieri, confirmand inca o data luna aprilie ca o fiind o perioada de repaus la bursa. Indicii arata acest lucru, atat pe parcursul sedintei cat si la inchidere avand valori foarte apropiate celor de ieri.
Cel mai tranzactionat emitent al sedintei a fost si astazi Banca Transilvania (TLV), care din start a ocupat aceasta pozitie si detasat fata de restul societatilor. S-au tranzactionat in total mai mult de 2,5 milioane actiuni, in valoare de 3,7 milioane RON, iar cursul a oscilat strans in jurul valorii de inchdiere de ieri, 1,45 RON/actiune, unde a si inchis. Luna aprilie nu a adus un nou trend actiunilor TLV, doar ca se pare ca pretul de echilibru se indreapta spre un nivel inferior comparativ cu februarie si martie, de 1,45 RON.

Nici sectorul petrolier nu a avut o zi mai buna. La nivelul lichiditatii a fost reprezentat mai bine de Rompetrol Rafinare (RRC) cu un volum mai mare de 10 milioane actiuni, in crestere fata de zilele trecute, cu toate ca mai e mult pana la volumele cu care ne obisnuise. Cursul a scazut la deschidere si in prima jumatate a sesiunii tranzactiile se faceau mai mult la 0,0970 RON/actiune, dupa care a inceput sa creasca. Varful de astazi este la 0,0982 RON, titlurile RRC nu au reusit mai mult, iar inchiderea s-a facut tot pe scadere, la 0,0975 RON/actiune (-0,2%).

N-au lipsit chiar de tot evolutiile bune, de altfel in fiecare sedinta din asta apatica exista cate o actiune care se remarca intr-un fel sau altul. Astazi a iesit din tiparul obisnuit VAE Apcarom Buzau (APC). Cu o crestere de curs cu 7,7% la 0,56 RON/actiune, titlul APC se numara printre castigatorii de astazi. Mai mult, volumul tranzactionat a depasit 214 mii actiuni, fiind cel mai bun volum zilnic din ultimul an.

Actiunile SIF nu au adus nici astazi surprize. Desi au existat momente, la unele SIF-uri, cand se parea ca intra in piata mai agresiv cumparatorii, alteori se vindea mai mult, pana la final nu au existat oscilatii mari de curs. Singurul care a incheiat sedinta pe plus este SIF Oltenia (SIF5), la 2,6 RON/actiune (+0,4%). Tot SIF5 are si cea mai buna lichiditate intre titlurile SIF, cu un rulaj total de 2 milioane RON.

20 aprilie 2006


Adresa : Calea Vitan nr.12, bl. V50 B, parter, ap. 29, sector 3
Telefon : 3224614/3215981
Fax : 3215981
email : office@primet.ro
Pagina internet : www.primet.ro
www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 708 ori