Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

KazMunaiGaz vrea sa ajunga la o intelegere cu statul in privinta datoriilor Rompetrol

KazMunaiGaz vrea sa ajunga la o intelegere cu statul in privinta datoriilor Rompetrol

Grupul kazah KazMunaiGaz (KMG) intentioneaza sa ajunga pana la sfarsitul anului la o intelegere cu statul roman in privinta datoriei Rompetrol Group, a declarat joi directorul general al KMG, Kairgeldi Kabildin, citat de Bloomberg, potrivit Mediafax. 

KazMunaiGaz a decis la finele lunii septembrie conversia in actiuni a obligatiunilor emise de Rompetrol in 2003 si pe care nu le-a rascumparat de la stat.

Astfel, statul a reintrat in actionariatul Rompetrol Rafinare (RRC), cu o participatie de 44,69% din capital, ca urmare a conversiei in actiuni a unor obligatiuni pe care compania, controlata de KazMunaiGaz, nu le-a rascumparat pana la termenul limita.


Guvernul a anuntat ca va contesta in instanta decizia Rompetrol. "Rompetrol trebuie sa plateasca intreaga datorie. Ne vom duce in instanta, ce a facut este in afara legii", a declarat premierul Emil Boc la sfarsitul saptamanii trecute.


The Rompetrol Group avea de rambursat pana la sfarsitul lunii septembrie, 516 milioane de euro (670 milioane de dolari) in contul datoriilor istorice ale rafinariei Petromidia, angajate printr-o emisiune de obligatiuni de stat din anul 2003.


Compania a rascumparat, in august, o parte din obligatiuni, in suma de 229,32 milioane de lei, echivalentul a 54 de milioane de euro.


In octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanta privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a restantelor bugetare ale Rompetrol existente la 30 septembrie 2003, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Articol citit de 943 ori
Citeste mai multe desprekazmunaigaz rompetrol datorii actiuni