Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul Rompetrol vinde Ecomaster catre o firma detinuta de doi romani

Grupul Rompetrol vinde Ecomaster catre o firma detinuta de doi romani


Grupul Rompetrol vinde catre firma Oil Depol Service din Constanta, controlata in proportii egale de Radu Mierla si Danut Florescu, pachetul integral de actiuni detinut la compania de servicii ecologice Ecomaster.

Hotararea privind cesionarea actiunilor Ecomaster a fost luata in data de 30 iunie.

Anterior tranzactiei, capitalul Ecomaster era controlat in proportie de 99,63% de firma Rompetrol Financial Group.

Alti actionari ai Ecomaster erau Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA si Rompetrol Well Services, fiecare detunand 0,12% din actiuni.

Oil Depot Sevice a fost infiintata in 1998 si are ca obiect de activitatea prestarea serviciilor de decontaminare.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Oil Depot Service a avut anul trecut afaceri de 34,5 milioane lei, fata de 50 milioane lei in 2012. Firma a raportat pentru 2013 un profit net de 4,1 milioane de lei, in scadere de la 13,2 milioane de lei in 2012. Firma are circa 200 de angajati.

Printre clientii Oil Depol Service se numara companiile OMV Petrom, Conpet, Rompetrol, Lukoil, Cargill, Ultex, Lafarge, Transgaz, Termoelectrica, CFR, Electrica, APM Constanta, Aeroportul Henri Coanda, Ecomaster, Administratia Porturilor Martimite Constanta si Daewoo Mangalia Heavy Industries.

Grupul Rompetrol este controlat de compania petroliera de stat KazMunaiGaz din Kazastan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1615 ori