Grupul Rompetrol urmeaza sa faca oferta de preluare si la Rompetrol Well Services

Joi, 27 August 2009, ora 10:52
1429 citiri

The Rompetrol Group a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice de preluare in cazul Rompetrol Well Services (PTR), unde detine 51% din capital, dupa ce miercuri anuntase ca intentioneaza sa faca oferta si la Rompetrol Rafinare (RRC).

Astfel, The Rompetrol Group, controlat de compania kazaha KazMunaiGaz, cere Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) o prelungire a termenului pentru depunerea documentelor, pana la 30 octombrie, pentru cele doua companii.

La Rompetrol Rafinare, The Rompetrol Group detine in mod direct si indirect 75,32% din capitalul social.

The Rompetrol Group precizeaza ca nu poate transmite in termenul stabilit de o instructiune a Comisiei documentele aferente lansarii ofertei publice de peluare la Rompetrol Rafinare, avand in vedere complexitatea operatiunii de pregatire a documentatiei.

In 22 iunie, CNVM a emis o ordonanta care a adus si a clarificat problema detinerilor indirecte. Potrivit noii ordonante, actionarii care ajung sa detina peste 33% sau 50% din capitalul unei companii, in mod direct sau indirect, sunt obligati sa faca oferte publice de preluare, in termen de doua luni de la depasirea pragului prevazut de lege.

De asemenea, si actionarii care detineau deja direct sau indirect mai mult de 33% din capitalul unei companii la data publicarii instructiunii CNVM sunt obligati sa faca ofera de preluare in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare instructiunii.

Rompetrol Well Services (PTR), divizia de servicii petroliere a grupului Rompetrol, a obtinut in primele sase luni din acest an un profit net de 8 milioane lei (1,89 milioane euro), in scadere cu 38% fata de cel realizat in perioada similara din 2008. Compania a inregisrat in perioada ianuarie - iunie afaceri de 34,63 milioane lei (8,18 milioane euro), comparativ cu nivelul de 47,29 milioane lei din aceeasi perioada din 2008.

Divizia de servicii petroliere a grupului Rompetrol estimeaza o scadere cu aproape 8% a profitului net anul acesta, la 22,27 milioane lei, fata de cel de anul trecut, in timp ce veniturile s-ar putea comprima cu 6,5%.

Compania are un capital social de 27,82 milioane lei, divizat in 278,19 milioane de actiuni, cu valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Grupul Rompetrol NV Olanda care controleaza 51% din actiunile companiei.

Rompetrol Well Services are o capitalizare de 96 milioane lei (22,75 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,345 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei de miercuri a Bursei.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#capital, #oferta, #publica, #rompetrol, #services , #stiri Rompetrol